EUR: 322,46 Ft
CHF: 279,85 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Belföld

Hazudott Hadházy Ákos

Jóval több föld lehet Hadházy Ákos családjának nevén, mint amennyit az LMP antikorrupciós szóvivője állít.

Fotó: Csudai Sándor

/Fotó: Csudai Sándor

Valótlanságot állított Hadházy Ákos a családja nevén lévő földterületek nagyságáról – írta az Origó. Az LMP társelnöke, egyben antikorrupciós szóvivője korábban azt mondta, hogy mindössze egy 6,5 hektáros szőlő van édesapja tulajdonában, amelyet 1986 óta kis darabokban, magánszemélyektől vásárolt. A portál viszont arról számolt be, hogy Hadházy Árpád valamivel több mint 2 hektáron gazdálkodik, felesége viszont már közel 10 hektárt birtokol. Lánygyermekének is jutott 1,5 hektár föld, Hadházy Ákos pedig beérte fél hektárral. Így a Hadházy-klán legalább 14 hektárnyi terület fölött rendelkezik. Ez azért is lényeges, mert az LMP-s politikus közösségi oldalán úgy reagált, hogy a szülei a 6,5 hektáron felül nem tudnak más tulajdonról, de ha mégis kiderülne ilyesmi, lemond és „hazamegy gazdálkodni”.


Az Origó szerint a Hadházy família 2015-ben és 2016-ban közel 40 millió forintot költhetett földvásárlásokra, a terjeszkedésnek pedig Hadházy Ákos édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné volt a motorja. Még 2015 végén a „Földet a gazdáknak” állami programban (amelyet az LMP társelnöke rendre szimpla lopásként állít be) a Hadházy mama három ingatlanra is szemet vetett. Novemberben egy 99 milliós, 51 hektáros szántóra licitált, de ugyanebben a hónapban egy 84 hektáros, 177 milliós szántóra is rámozdult. A termőföld iránti szeretet kitartott decemberig: akkor egy 15 hektáros, 27 millió forintért hirdetett szántó nyerte el a tetszését. Hadházy Lajosné egyik árverésen sem nyert, de feltehetően nem pénz hiányában. Annak ugyanis, hogy egyáltalán részt vehessen a liciten, előfeltétele, hogy az érdeklődő a kikiáltási ár 10 százalékát befizesse. A három földdarabot összesen 303 millió forintért hirdették, vagyis a Hadházy-klánnak nem okozott problémát 30 millió forintot előteremteni. 2016 májusában pedig egy 6 hektáros, 11 millió forintos fácánkerti erdőrész is bekerült a Hadházy-klán vagyonába.

Drága hobbi

 

Luxushobbira is futja Hadházy Ákosnak – írta a Ripost. Az internetes oldal szerint az LMP környezetvédő és antikorrupciós bajnoka szabadidejében magánrepülőre pattan, és pilótát játszik. Az ehhez szükséges engedély megszerzése durván másfél millió forint, egy-egy repült óra pedig akár több tízezer forintba is kerülhet.

hadhazy-repulo-facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerésben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

 • OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  OLAF: Milliárdokat csalt Göncz alapítványa

  Az egykori MSZP-s politikus, Göncz Kinga által alapított alapítvány is tagja volt azon két cég egyikének, amelyeknél súlyos szabálytalanságokat és csalást állapított meg az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala(OLAF).

 • Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  Orbán: Nem engedhetünk a szuverenitásból

  “A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Óbudán, a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve átadási ünnepségén.

 • A Szabadság tér a szurkolók fellegvára

  A Szabadság tér a szurkolók fellegvára

  Futball-lázban ég a világ és természetesen Budapest sem maradhat ki a sorból. A fővárosban több szurkolói zóna is várja a drukkereket, de a legnagyobb Foci Mozi elnevezésű kültéri drukkerhely, amely a Szabadság téren üzemel.