2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Hazudott Hadházy Ákos

Jóval több föld lehet Hadházy Ákos családjának nevén, mint amennyit az LMP antikorrupciós szóvivője állít.

Fotó: Csudai Sándor

/Fotó: Csudai Sándor

Valótlanságot állított Hadházy Ákos a családja nevén lévő földterületek nagyságáról – írta az Origó. Az LMP társelnöke, egyben antikorrupciós szóvivője korábban azt mondta, hogy mindössze egy 6,5 hektáros szőlő van édesapja tulajdonában, amelyet 1986 óta kis darabokban, magánszemélyektől vásárolt. A portál viszont arról számolt be, hogy Hadházy Árpád valamivel több mint 2 hektáron gazdálkodik, felesége viszont már közel 10 hektárt birtokol. Lánygyermekének is jutott 1,5 hektár föld, Hadházy Ákos pedig beérte fél hektárral. Így a Hadházy-klán legalább 14 hektárnyi terület fölött rendelkezik. Ez azért is lényeges, mert az LMP-s politikus közösségi oldalán úgy reagált, hogy a szülei a 6,5 hektáron felül nem tudnak más tulajdonról, de ha mégis kiderülne ilyesmi, lemond és „hazamegy gazdálkodni”.


Az Origó szerint a Hadházy família 2015-ben és 2016-ban közel 40 millió forintot költhetett földvásárlásokra, a terjeszkedésnek pedig Hadházy Ákos édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné volt a motorja. Még 2015 végén a „Földet a gazdáknak” állami programban (amelyet az LMP társelnöke rendre szimpla lopásként állít be) a Hadházy mama három ingatlanra is szemet vetett. Novemberben egy 99 milliós, 51 hektáros szántóra licitált, de ugyanebben a hónapban egy 84 hektáros, 177 milliós szántóra is rámozdult. A termőföld iránti szeretet kitartott decemberig: akkor egy 15 hektáros, 27 millió forintért hirdetett szántó nyerte el a tetszését. Hadházy Lajosné egyik árverésen sem nyert, de feltehetően nem pénz hiányában. Annak ugyanis, hogy egyáltalán részt vehessen a liciten, előfeltétele, hogy az érdeklődő a kikiáltási ár 10 százalékát befizesse. A három földdarabot összesen 303 millió forintért hirdették, vagyis a Hadházy-klánnak nem okozott problémát 30 millió forintot előteremteni. 2016 májusában pedig egy 6 hektáros, 11 millió forintos fácánkerti erdőrész is bekerült a Hadházy-klán vagyonába.

Drága hobbi

 

Luxushobbira is futja Hadházy Ákosnak – írta a Ripost. Az internetes oldal szerint az LMP környezetvédő és antikorrupciós bajnoka szabadidejében magánrepülőre pattan, és pilótát játszik. Az ehhez szükséges engedély megszerzése durván másfél millió forint, egy-egy repült óra pedig akár több tízezer forintba is kerülhet.

hadhazy-repulo-facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.