EUR: 319,31 Ft
CHF: 274,65 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Íme a Hadházy-klán többi földmutyija

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja.

Az Origo azt is kiderítette, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított.


Hétfőn este a Tények mutatta be, hogy nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, miután kiderült, hogy a zöldbárónak nevezett Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerzett több száz millió forint értékű földet. Az ügyben a családján keresztül érintett az LMP-s Hadházy Ákos is.

Most újabb földmutyikra derült fény.


Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivőjének az édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné három ingatlant is meg szeretett volna vásárolni 2015 végén a Földet a gazdáknak program keretén belül. A 2015. november 26-án árverésre kerülő Sárpilis 018/4 helyrajzi szám alatti 51,4507 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 98 950 000 forint volt – írta le a részleteket az Origo. Szintén meg kívánta venni az ugyanaznap árverésre kerülő Sárpilis 042/5 helyrajzi szám alatti 84,3562 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 177 050 000 forint volt.

Hadházy édesanyja mindezeken felül 2015. december 1-jén a Várdomb 024/13 helyrajzi szám alatti 15,0466 hektár nagyságú szántóra is licitált, amelynek kikiáltási ára 27 650 000 Ft volt. Mindhárom árverésen a kikiáltási áron kelt el a meghirdetett ingatlan (vagyis érdemi licit nem volt), de Hadházy édesanyja egyikben sem nyert, azonban ahhoz, hogy részt vehessen a liciten, Hadházy édesanyjának be kellett fizetnie a meghirdetett földterület kikiáltási árának tíz százalékát. A fentebb említett három terület összértéke 303 millió 650 ezer forint, vagyis Hadházy Ákos édesanyja 2015 végén összesen több, mint 30 millió forint összeget fordított csak erre a három licitre.

Az Origo által feltárt további furcsaságokat, itt olvashatja el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.

 • Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Életében először ül repülőre a magyar lottómilliomos. Habár Andraschek László 2013-ban 636 milliót nyert a Skandináv lottón még soha nem ült utazott repülőn, de hatvanadik születésnapján egy Kanadába szóló jeggyel lepi meg felesége Anikó.