EUR: 311,53 Ft
CHF: 266,13 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Íme a Hadházy-klán többi földmutyija

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja.

Az Origo azt is kiderítette, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított.


Hétfőn este a Tények mutatta be, hogy nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, miután kiderült, hogy a zöldbárónak nevezett Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerzett több száz millió forint értékű földet. Az ügyben a családján keresztül érintett az LMP-s Hadházy Ákos is.

Most újabb földmutyikra derült fény.


Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivőjének az édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné három ingatlant is meg szeretett volna vásárolni 2015 végén a Földet a gazdáknak program keretén belül. A 2015. november 26-án árverésre kerülő Sárpilis 018/4 helyrajzi szám alatti 51,4507 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 98 950 000 forint volt – írta le a részleteket az Origo. Szintén meg kívánta venni az ugyanaznap árverésre kerülő Sárpilis 042/5 helyrajzi szám alatti 84,3562 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 177 050 000 forint volt.

Hadházy édesanyja mindezeken felül 2015. december 1-jén a Várdomb 024/13 helyrajzi szám alatti 15,0466 hektár nagyságú szántóra is licitált, amelynek kikiáltási ára 27 650 000 Ft volt. Mindhárom árverésen a kikiáltási áron kelt el a meghirdetett ingatlan (vagyis érdemi licit nem volt), de Hadházy édesanyja egyikben sem nyert, azonban ahhoz, hogy részt vehessen a liciten, Hadházy édesanyjának be kellett fizetnie a meghirdetett földterület kikiáltási árának tíz százalékát. A fentebb említett három terület összértéke 303 millió 650 ezer forint, vagyis Hadházy Ákos édesanyja 2015 végén összesen több, mint 30 millió forint összeget fordított csak erre a három licitre.

Az Origo által feltárt további furcsaságokat, itt olvashatja el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

 • Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Döbbenetes történtet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városából. A Nueue Westfalishe című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnal a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.

 • Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  A Szegedi Törvényszék jogerősen helybenhagyta Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának az elrendelését. A Csongrád Megyei Főügyészség határozottan visszautasítja a gyanúsított és védői az ügyészségi eljárást törvénysértőnek és a jogállamiságot megcsúfolónak minősítő nyilatkozatait.