2017. december 15., péntek
Valér

Belföld

Íme a Hadházy-klán többi földmutyija

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja.

Az Origo azt is kiderítette, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított.


Hétfőn este a Tények mutatta be, hogy nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, miután kiderült, hogy a zöldbárónak nevezett Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerzett több száz millió forint értékű földet. Az ügyben a családján keresztül érintett az LMP-s Hadházy Ákos is.

Most újabb földmutyikra derült fény.


Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivőjének az édesanyja, Hadházy Árpád Lajosné három ingatlant is meg szeretett volna vásárolni 2015 végén a Földet a gazdáknak program keretén belül. A 2015. november 26-án árverésre kerülő Sárpilis 018/4 helyrajzi szám alatti 51,4507 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 98 950 000 forint volt – írta le a részleteket az Origo. Szintén meg kívánta venni az ugyanaznap árverésre kerülő Sárpilis 042/5 helyrajzi szám alatti 84,3562 hektár nagyságú szántót, amelynek kikiáltási ára 177 050 000 forint volt.

Hadházy édesanyja mindezeken felül 2015. december 1-jén a Várdomb 024/13 helyrajzi szám alatti 15,0466 hektár nagyságú szántóra is licitált, amelynek kikiáltási ára 27 650 000 Ft volt. Mindhárom árverésen a kikiáltási áron kelt el a meghirdetett ingatlan (vagyis érdemi licit nem volt), de Hadházy édesanyja egyikben sem nyert, azonban ahhoz, hogy részt vehessen a liciten, Hadházy édesanyjának be kellett fizetnie a meghirdetett földterület kikiáltási árának tíz százalékát. A fentebb említett három terület összértéke 303 millió 650 ezer forint, vagyis Hadházy Ákos édesanyja 2015 végén összesen több, mint 30 millió forint összeget fordított csak erre a három licitre.

Az Origo által feltárt további furcsaságokat, itt olvashatja el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Beismerte Berkecz Balázs az Együtt alelnöke, hogy ő volt az, aki nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely (PM) beszédét, amelyben a baloldal új miniszterelnökjelöltje trágár szavak kíséretében kívánja háta közepére a jelölést.

 • Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Az ünnepek közeledtével egyre jobban felerősödik a örökbefogadási vágy, azonban sok esetben a kiválasztott kutyák, cicák néhány hónap elteltével ugyanannál a menhelynél kötnek ki, amelyből elvitték őket.

 • Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma.