EUR: 323,88 Ft
CHF: 285,04 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Életmód

Kipróbáltuk a GreenGót – Videó!

Egy új, üde színfolttal gazdagodott a szürke budapesti közlekedés, ugyanis elindult a fővárosban a GreenGo autómegosztó szolgáltatás. A Volkswagen e-Up flotta tökéletesnek bizonyult a néha kaotikus forgalomban.

„Enyém. Tied. Miénk.” – olvasható a greengós autók oldalán. De mi is ez a GreenGo? A budapesti közösségi közlekedés egy új formája. Ha két szóban kéne jellemeznem a szolgáltatást, azt mondanám, hogy Bubi, autókkal. Az „eCarsharing”, vagyis autómegosztó szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy könnyen, kényelmesen utazzunk A-ból B-be Pest megye határain belül.


A szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki rendelkezik jogosítvánnyal, nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy okostelefonra letölthető applikációban. A regisztráció során be kell állítani egy ötjegyű PIN-kódod, majd amikor a kiválasztott autóhoz érünk, rá kell nyomnunk a zárolás feloldása ikonra, majd be kell ütünk a PIN-kódot, ezután az autó szélvédőjének alsó sarkában lévő kis monitoron felvillan egy azonosítókód, amit szintén a telefonba kell begépelni. Ha az ajtó kinyitásán átverekedtük magunkat,  csak ki kell vegyük a kulcsot a kesztyűtartóból és már indulhatunk is.

A GreenGo állományát a Volkswagen e-Up autók adják. Ezek elektromos gépjárművek, ezért nincs szükség tankolásra, csak azt kell figyelnünk, hogy a kiválasztott autó mennyire van feltöltve (ezt mutatja az app). Az autók tiszták, igényesek és sokkal nagyobbak, mint azt elsőre gondolná az ember. Az elején kicsit fura, hogy nincs motorhang, azonban egész jó vezetési élményt kapunk.


Ha kicsit erősebben lépünk a gázpedálra, könnyen beverhetjük a fejünket a fejtámlába, ugyanis a kocsi gyorsulása nagyon jó. Talán a legnagyobb előnye az egésznek, hogy szinte bárhol parkolhatunk, ahol legális, és mindezt fizetés nélkül tehetjük.

Tarifák:

Bérlés: 65 forint/perc

Parkolási üzemmód díja: 15 forint/perc

Havi díj: 990 forint/hó

Bankkártya-regisztráció: 1000 forint

Regisztrációs díj: 4900 forint

Kapcsolódó Cikkek

 • 100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

  100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

  Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak.

 • Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

  Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

  Sokat elárul rólunk, hogy milyen szelfit teszünk ki magunkról a közösségi oldalra. Persze nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ne merev igazolványképeket, hanem jó hangulatú, egyéni fotókat készítsünk.

 • Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

  Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

  Rossz hatással volt a száraz időjárás a hagymafélék és a burgonya termesztésére, miközben jó évet zárt a napraforgó és a paradicsom – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.