EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Életmód

Kipróbáltuk a GreenGót – Videó!

Egy új, üde színfolttal gazdagodott a szürke budapesti közlekedés, ugyanis elindult a fővárosban a GreenGo autómegosztó szolgáltatás. A Volkswagen e-Up flotta tökéletesnek bizonyult a néha kaotikus forgalomban.

„Enyém. Tied. Miénk.” – olvasható a greengós autók oldalán. De mi is ez a GreenGo? A budapesti közösségi közlekedés egy új formája. Ha két szóban kéne jellemeznem a szolgáltatást, azt mondanám, hogy Bubi, autókkal. Az „eCarsharing”, vagyis autómegosztó szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy könnyen, kényelmesen utazzunk A-ból B-be Pest megye határain belül.


A szolgáltatást bárki igénybe veheti, aki rendelkezik jogosítvánnyal, nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy okostelefonra letölthető applikációban. A regisztráció során be kell állítani egy ötjegyű PIN-kódod, majd amikor a kiválasztott autóhoz érünk, rá kell nyomnunk a zárolás feloldása ikonra, majd be kell ütünk a PIN-kódot, ezután az autó szélvédőjének alsó sarkában lévő kis monitoron felvillan egy azonosítókód, amit szintén a telefonba kell begépelni. Ha az ajtó kinyitásán átverekedtük magunkat,  csak ki kell vegyük a kulcsot a kesztyűtartóból és már indulhatunk is.

A GreenGo állományát a Volkswagen e-Up autók adják. Ezek elektromos gépjárművek, ezért nincs szükség tankolásra, csak azt kell figyelnünk, hogy a kiválasztott autó mennyire van feltöltve (ezt mutatja az app). Az autók tiszták, igényesek és sokkal nagyobbak, mint azt elsőre gondolná az ember. Az elején kicsit fura, hogy nincs motorhang, azonban egész jó vezetési élményt kapunk.


Ha kicsit erősebben lépünk a gázpedálra, könnyen beverhetjük a fejünket a fejtámlába, ugyanis a kocsi gyorsulása nagyon jó. Talán a legnagyobb előnye az egésznek, hogy szinte bárhol parkolhatunk, ahol legális, és mindezt fizetés nélkül tehetjük.

Tarifák:

Bérlés: 65 forint/perc

Parkolási üzemmód díja: 15 forint/perc

Havi díj: 990 forint/hó

Bankkártya-regisztráció: 1000 forint

Regisztrációs díj: 4900 forint

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.