2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Kisbandi: van kapcsolat Juhász Péter és Portik között

Magyarországon egyetlen maffia van, és az Portik Tamás – jelentette ki a Pesti Srácoknak adott videóinterjúban Lakatos „Kisbandi” András. A csalás miatt körözött, Brazíliából kiadott csaló állítja: Portik sokaknak árthatna a baloldalon, de hallgat.

Lakatos András, vagy ahogy az éjszakai életben nevezik, Kisbandi több mint tizenöt éve nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, de most exkluzív videóinterjút adott a PestiSrácok.hu portálnak. A brazíliai börtönt is megjárt, tavaly augusztusban hazaszállított, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi az interjúban beszél többek között saját szerepéről, a magyar „maffiaháború” kirobbanásának valódi okáról, halállistáról, gyilkosságokról, az alvilág felosztásáról, olajozásról, Portik Tamás személyiségéről, rendőri és politikai kapcsolatairól, valamint Vizoviczki Lászlóról is.


– Egyértelműen voltak politikai kapcsolatai – szögezte le Portik Tamásról Kisbandi, aki megerősítette: tudomása szerint is volt kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között. Mint ismeretes, a Prisztás-gyilkosságért jogerősen elítélt alvilági vezér korábbi rabtársa, majd a Lokál saját forrása is arról beszélt, hogy az Együtt alelnöke szoros kapcsolatot ápolt Portik Tamással, akinek saját bevallása szerint is tett szívességet. Kisbandi azonban arról is kipakolt, hogy a Portik–Laborcz találkozó során Portik felajánlkozott a „baloldalnak”, hogy majd segíti őket.

– Sokaknak tud majd ártani, hogyha akar… de abban bízik, hogy lesz még az ő kormánya is hatalmon – magyarázta Lakatos, aki kérdésre kifejtette: az „ő kormánya” alatt a baloldalt érti, és Portik abban bízik, hogy amennyiben kormányra kerülnek, felülvizsgálják az ellene hozott ítéleteket, és akár ki is szabadulhat, ha tartja a száját.


Az interjúban Kisbandi Vizoviczkiról is beszélt: szerinte a vállalkozó nem Portik pénzéből, hanem a saját ügyessége révén építette birodalmát, és nincs köze a Portik halállistáján szereplők módszeres kivégzéséhez. Kisbandi nem kevesebb mint ötven gyilkosságról beszélt, és azt is elmondta, hogy Portik azért választotta hóhérbrigádja élére éppen a szlovák Jozef Rohácot, hogy egy hozzá nem köthető személy hajtsa végre a kivégzéseket. Ugyanakkor maga Portik rendelte meg a látványos leszámolási módokat, mint amilyen az Aranykéz utcai robbantás vagy a Fenyő-gyilkosság volt.

Elhangzik az is, hogy milyen összefüggés van a baloldal 2010-es bukása és az alvilág két, sokáig megkérdőjelezhetetlen hatalmú és befolyású urának letartóztatása között, és hogy mi köze van mindehhez a kémkedéssel vádolt volt NBH-főnöknek, Laborc Sándornak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.