EUR: 322,21 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb

Magyar pálinkafőző hódít Afrikában

Balogh Sándor agyából nem hétköznapi ötlet pattant ki: nemzeti italunkat, a pálinkát ne exportáljuk, hanem a helyszínen állítsuk elő. Nem is akárhol, hanem Afrikában. Az üzletember – aki a Magyar Afrika Társaság elnökeként kiváló helyismerettel rendelkezik – az első pálinkaprojekt helyszínéül Ugandát választotta.

A trópusi viszonyoknak köszönhetően a kapekei magyarok által épített mintafarmon nem a jól ismert barackból és szilvából főzik a pálinkát, hanem banánból, ananászból és jackfruitból készül a minőségi, legfinomabb nedű.


A következő hónapokban már piacra kerülnek az első egzotikus, mégis magyaros pálinkát tartalmazó üvegek.

Balogh Sándor a Lokál Extrának elújságolta: „Már megkezdtük egy nagyobb lepárlóüzem építését is, amelynek segítségével reményeim szerint nagyobb mennyiségű pálinkát is piacra dobhatunk.”

Azt is megtudhattuk, hogy Uganda után a pálinkaprojekt következő helyszínének Marokkót nézte ki a Magyar Afrika Társaság elnöke, ahol akár a gránátalmából és ananászból készült pálinka is szóba jöhet.

– A hungarikumnak számító magyar pálinkafajták jó eséllyel lehetnek az elkövetkezendő évek exportkülönlegességei – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Ráadásul még az országimázst is építhetnénk velük, ami máskülönben nem kevés pénzbe kerül.

Az üzlet megálmodója elmondta, egyelőre még nem választottak nevet a pálinkának, ezért örömmel veszik a kedves olvasók kreatív javaslatait a személyes Facebook- és Instagram-oldalakra.

Névjegy

Balogh Sándor üzletember a Magyar Afrika Társaság elnöke, az 54 országból álló Afrika 11 államában működtet képviseletet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.