2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Milliárdos földmutyi Tolna megyében

Nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, mert szerintük báró Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerez több száz millió forint értékű földeket. Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – számolt be a Tények.

A helyi gazdák által csak zöld bárónak nevezett Twickel érdekeltségében van a vidék egyik legnagyobb mezőgazdasági cége Szekszárd Zrt, ahol az LMP politikus Hadházy Ákos édesapja, Hadházy Árpád vezető tisztségviselő, egyben a helyi agrárkamara elnöke is.


A Tények által megszólaltatott gazdák szerint szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. A riporterek több embert is megkerestek, akik először kamerán kívül azt mondták, hogy soha nem vettek részt árverésen és soha nem is vettek földeket, ám később kiderült, többszáz millió forint értékben vásároltak földeket.
A helyi gazdák szerint az árverések után jelentek meg olyanok, akik korábban soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal, és nyilvánvaló, hogy a földeket strómanok vásárolták fel. Többen állítják, nem titok, kik állnak emögött: a környéken csak bárónak hívott Twickel György és holdudvara áll megítélésünk szerint a földszerzések mögött. A báró neve mellett pedig előkerül Hadházy Árpád neve is, aki az LMP antkorrupciós szóvivőjének, Hadházy Ákosnak az édesapja. Ő a megyei agrárkamara elnöke és báró Twickel György üzlettársa.

Kapcsolódó Cikkek