2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Milliárdos földmutyi Tolna megyében

Nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, mert szerintük báró Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerez több száz millió forint értékű földeket. Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – számolt be a Tények.

A helyi gazdák által csak zöld bárónak nevezett Twickel érdekeltségében van a vidék egyik legnagyobb mezőgazdasági cége Szekszárd Zrt, ahol az LMP politikus Hadházy Ákos édesapja, Hadházy Árpád vezető tisztségviselő, egyben a helyi agrárkamara elnöke is.


A Tények által megszólaltatott gazdák szerint szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. A riporterek több embert is megkerestek, akik először kamerán kívül azt mondták, hogy soha nem vettek részt árverésen és soha nem is vettek földeket, ám később kiderült, többszáz millió forint értékben vásároltak földeket.
A helyi gazdák szerint az árverések után jelentek meg olyanok, akik korábban soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal, és nyilvánvaló, hogy a földeket strómanok vásárolták fel. Többen állítják, nem titok, kik állnak emögött: a környéken csak bárónak hívott Twickel György és holdudvara áll megítélésünk szerint a földszerzések mögött. A báró neve mellett pedig előkerül Hadházy Árpád neve is, aki az LMP antkorrupciós szóvivőjének, Hadházy Ákosnak az édesapja. Ő a megyei agrárkamara elnöke és báró Twickel György üzlettársa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Lenyúlta a taxis a 380 éves hegedűt

  Egy norvég férfi tett feljelentést, miután egy budapesti taxis meglépett a több száz éves hegedűjével. A zenész az egyenruhásoknak elmondta, hogy szó sincs arról, hogy otthagyta volna az értékes hangszert, ugyanis arra kérte a sofőrt, hogy várja meg, míg elintéz valamit.

 • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

  30 százalékkal nőhetnek a bérek

  Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

 • Soros kottájából játszik az LMP

  Soros kottájából játszik az LMP

  A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.