EUR: 309,32 Ft
CHF: 268,01 Ft
2017. október 11., szerda
Brigitta

Belföld

Milliárdos földmutyi Tolna megyében

Nagy a felháborodás a Tolna megyei gazdák körében, mert szerintük báró Twickel György német származású üzletember az új földtörvényt kijátszva strómanokon keresztül szerez több száz millió forint értékű földeket. Az LMP-s antikorrupciós szóvivő és társelnök Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében Tolna megyében – számolt be a Tények.

A helyi gazdák által csak zöld bárónak nevezett Twickel érdekeltségében van a vidék egyik legnagyobb mezőgazdasági cége Szekszárd Zrt, ahol az LMP politikus Hadházy Ákos édesapja, Hadházy Árpád vezető tisztségviselő, egyben a helyi agrárkamara elnöke is.

A Tények által megszólaltatott gazdák szerint szerint Twickel néhány emberén keresztül nyert a földárveréseken. A riporterek több embert is megkerestek, akik először kamerán kívül azt mondták, hogy soha nem vettek részt árverésen és soha nem is vettek földeket, ám később kiderült, többszáz millió forint értékben vásároltak földeket.
A helyi gazdák szerint az árverések után jelentek meg olyanok, akik korábban soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal, és nyilvánvaló, hogy a földeket strómanok vásárolták fel. Többen állítják, nem titok, kik állnak emögött: a környéken csak bárónak hívott Twickel György és holdudvara áll megítélésünk szerint a földszerzések mögött. A báró neve mellett pedig előkerül Hadházy Árpád neve is, aki az LMP antkorrupciós szóvivőjének, Hadházy Ákosnak az édesapja. Ő a megyei agrárkamara elnöke és báró Twickel György üzlettársa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország jó úton jár a gyermekkori elhízás megelőzésében

  Magyarország jó úton jár a gyermekkori elhízás megelőzésében

  Magyarország jó úton jár a gyermekkori elhízás megelőzésében, hiszen 2010 óta nem nőtt a túlsúlyos és elhízott gyermekek aránya, de minden ötödik magyar kisiskolás még mindig túlsúlyos vagy elhízott – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az elhízás szerdai világnapja alkalmából az MTI-vel.

 • Novembertől emeli a béreket az Auchan

  Novembertől emeli a béreket az Auchan

  Átlagosan 13,6 százalékkal emeli az áruházi alkalmazotti munkakörben foglalkoztatottak bérét az Auchan november 1-jén, és a cég létszámbővítést is tervez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével folytatott tárgyalásokat követően.

 • Szaporítótelepet számoltak fel Zala megyében

  Szaporítótelepet számoltak fel Zala megyében

  Több mint 150 kutya menekült meg egy zalai szaporítótelepről a múlt hét folyamán a police.hu információi szerint. A rendőrök nyomozást indítottak a terület 60 éves, német származású tulajdonosa ellen, a rossz állapotban lévő kutyusokat pedig az állatvédők vették kezelésbe.