EUR: 317,46 Ft
CHF: 279,81 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Ötven pszichológus segíti a Szinyei diákjait

Budapest-szerte rendeztek megemlékezést a szombat hajnali buszbalesetben elhunyt diákok emlékére.

Budapesten tegnap több helyszínen is megemlékeztek a veronai buszbaleset halálos áldozatairól. Az egyik helyszín a Flórián tér volt, ahol a közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve előtt gyűltek össze a III. kerületi gimnáziumok diákjai, hogy mécseseket és virágokat helyezzenek el a szobor talapzatánál.


Fotó: Csudai Sándor

/Fotó: Csudai Sándor

A megemlékezők között ott volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Bús Balázs, a III. kerület polgármestere is. Az Óbudai Református Egyházközséget Csaholczi László lelkipásztor képviselte, aki beszédet is mondott.

Fotó: Csudai Sándor

/Fotó: Csudai Sándor

A Szinyei Merse Pál Gimnázium elé is folyamatosan érkeztek a megtört diákok, akik elvesztett iskolatársaikra, barátaikra emlékeztek. Az épület előtt Áder János köztársasági elnök virággal és mécsessel rótta le kegyeletét.


Budapest, 2017. január 23. Áder János köztársasági elnök virágot helyez el a Szinyei Merse Pál Gimnázium épületénél 2017. január 23-án. Jobbra Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Áder János köztársasági elnök virágot helyez el a Szinyei Merse Pál Gimnázium épületénél 2017. január 23-án. Jobbra Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott /Fotó: Máthé Zoltán

IMG_1513
– Teljes a letargia és a döbbenet a tanárok körében – mondta a Lokálnak Jáki Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium intézményvezető-helyettese.

IMG_1509
– A hazaérkezett túlélők közül néhányan már ma bejöttek az iskolába, nekik pszichológusok segítenek feldolgozni a tragédiát, mivel nekünk, tanároknak erre nincs megfelelő képesítésünk, bármennyire is szeretjük a diákokat. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattól ötven szakember érkezett az iskolánkba, hogy segítséget nyújtsanak, de folyamatosan jönnek felajánlások is, volt tanáraink és diákjaink pedig támogatásukról biztosítanak telefonon, illetve e-mailben, de ez a spontán megemlékezés elképesztő. Ott voltunk a Kossuth téren, amikor félárbócra eresztették a zászlót, itt pedig az olasz nagykövet is megjelent, hogy kifejezze együttérzését.

IMG_1507

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Áder János köztársasági elnök (j) részvétét fejezi ki a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak és tanárainak az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Áder János köztársasági elnök (j) részvétét fejezi ki a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak és tanárainak az Országház előtti Kossuth Lajos téren /Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

 • Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Meghalt egy idős férfi, miután beleesett egy csaknem harminc méter mély kútba a Csörög szélén található Harkály utcában csütörtök délután – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 • Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  A magyar gazdaság jobban teljesít, ezt támasztja alá, hogy már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek – mondta Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a legfrissebb kereseti adatokat kommentálva.