2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Portik foghatja Juhász Péter kezét

Az Együtt alelnöke mögött több pénzember is állhat, ezek közül az egyik Portik Tamás lehet. A Lokálnak nyilatkozó informátor szerint Juhász Péter azzal hencegett, hogy akár 30 milliót is le tud gombolni a 13 évre ítélt maffiafőnökről.

Portik Tamás egy közvetítőjén keresztül juthat pénzhez Juhász Péter – ezt állította a Lokálnak B. T. A 90-es években a fővárosi éjszakában jól ismert férfi a teljes nevét nem, csak a monogramját vállalta, lapunkat pedig azzal kereste meg, hogy tudomása szerint az Együtt alelnökét Bécsből finanszírozhatják. – Tudni kell, hogy a rendszerváltás után a magyar maffia – így Portikék is – az osztrákokhoz mentette ki a vagyonát. Százmilliókról van szó, dollárban – mondta el forrásunk.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Az Együtt alelnökének ezért néhány tízmillió forint eltapsolása, vagy legalábbis annak beígérése sem okoz különösebb gondot, legalábbis B. T. szerint. Tavaly februárban történt, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében – máig tisztázatlan körülmények között – 20 kisportolt férfi jelent meg, akik egy szocialista politikussal és egy magánszeméllyel egyidejűleg népszavazási kérdést akartak benyújtani ugyanabban a témában. Az ügy komoly vihart kavart, Juhász Péter is ráugrott, aki a Fideszre akarta rátolni a sztorit. B. T. történetesen ismerte az NVI-nél akciózó csoport egyik tagját, akinek egy közvetítője le is ült Juhásszal egyeztetni. – Péter 100 ezer eurót, vagyis 30 millió forintnál is többet kínált a fiúknak, ha kamerába mondják, hogy az akciót a kormánypárton belülről szervezték – nyilatkozta lapunknak B. T., aki szintén részt vett ezen a találkozón.

Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. március 31.
Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Csakhogy Juhász végül meggondolta magát, először ígérgetett, majd elérhetetlenné vált. – Rászóltam, hogy nem a 6-os villamos zsebtolvajait hülyíti, és jobban tenné, ha átgondolná, kit akar átverni. Ekkor közölte, hogy nem fél, mert mögötte Portik Tamás áll – emlékezett vissza B. T. Azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első eset, hogy az Együtt alelnöke Portikkal takarózott: már 2015 decemberében kikotyogta, hogy egy Erika névre hallgató nő közvetít közötte és a 13 éves börtönbüntetését töltő egykori olajbáró között. – Ugyanez a név jött elő akkor is, amikor arról volt szó, hogy Juhász Bécsből és máshonnan külföldről hogyan tud pénzt szerezni – hívta fel a figyelmet informátorunk.


B. T. korábban heti rendszerességgel egyeztetett Juhász Péterrel, ma viszont nincs kapcsolatuk. Azt mondta, hogy az Együtt politikusa tudatosan „építette le” őt. – Büntetett előéletű vagyok, amit bizonyos értelemben szégyellek, de nem tudom megtagadni a múltamat. Amikor Péter talpa alatt forró lett a talaj, arra hivatkozva, hogy kompromittáló vagyok a számára, többé nem állt szóba velem – mondta a férfi a Lokálnak.

 

Wellnessre és albérletre is jutott a támogatók pénzéből

B. T. még 2015 decemberében kapcsolatba került Juhász Péterrel, amikor az ellenzéki politikus tanúkat keresett a maga oldalán a Deutsch Tamással folytatott perében. Az azóta jogerősen elbukott eljárás során az Együtt alelnöke azt akarta bebizonyítani, hogy az európai parlamenti képviselő kábítószert fogyasztott. Ez nem sikerült, ennek ellenére Juhász félmillió forintot kínált B. T.-nek az általa előadott információkért, csakhogy ebből végül mindösszesen 80 ezret fizetett meg még tavaly márciusban. – Mindezt úgy, hogy akkoriban nevetve mesélte nekem Péter, hogy két nap alatt több mint hárommillió forintot kalapozott össze az interneten, igaz, ebből autóra, albérletre meg wellnesshétvégére is költött – mesélte a férfi. Juhász azzal is felvágott, hogy mivel ezek a támogatások egy alapítványi számlára futottak be, amelyet egyedül ő kezel, még csak el se kell számolnia a pénzekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.