EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Program

Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.

A rendezvényen ünnepi beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamit felszólal Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Mindkét beszédet élőben közvetíti az M1 csatorna.


Az est moderátorai a közmédia műsorvezetői, Gundel Takács Gábor és Bényi Ildikó lesznek. Fellép mások mellett a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara, a Lutheránia Énekkar, a Budapesti Vonósok, a Baptisták Központi Énekkara, Debreceni Református Kollégiumi Kántus és a Psalterium Hungaricum Kórus.

Az esten részlet hangzik el Georg Friedrich Händel Messiás című oratóriumának modern, rock-átdolgozásából, melynek bemutatója – szintén az emlékév programjaként – április 25-én lesz a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében.

A közmédia a megnyitón túl az emlékév minden jelentősebb állomásáról beszámol majd – írták.

Művészetek Palotája, január 6-án, pénteken 17 órakor, 17 óra 30 perctől pedig csúsztatott élő adásban az M5 és a Duna World műsorán is.

Kapcsolódó Cikkek