EUR: 326,27 Ft
CHF: 289,86 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Extra

Senkinek nem tűnt fel Lagzi Lajcsi nullához közeli óraállása

Nem lepődött meg Galambos Lajos, amikor tegnap értesült ügyvédjétől, hogy vádat emeltek ellene és társai ellen. A mulatóssztár Dél-Amerikában tartózkodik, és mint megtudtuk, erre előzetesen engedélyt kért az ügyészségtől. Utazásának apropója a hírek szerint szakmai: külföldi turnéra kérték fel.

Lagzi Lajcsi , Galambos Lajos 2016.07.14 Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Közben az ügyészség kiadta közleményét, amely szerint börtönbüntetést kérnek Lagzi Lajcsira, mert összesen 21 éven keresztül illegálisan vételezte az elektromos áramot, a földgázt és a vizet. Az általa okozott kár a hatóság szerint körülbelül 51 millió forint, amelyből nagyjából 30 milliót már kifizetett az egyik szolgáltatónak. Mindezek ellenére Lajcsi állítja, ártatlan az ügyben, amely véleménye szerint enyhén szólva is koncepciós szagú, és küzdeni fog az igazáért. Nemrégiben ügyvédjével kézhez kapták a nyomozati anyagokat, melyekben néhány olyan információt, dokumentumot találtak, amik szerintük aggályosak és törvénysértők lehetnek.


– Az ügyfelemmel kapcsolatos nyomozati cselekmények kapcsán már a törvényszék is észrevétellel élt a bíróságnál. Nem akarok a részletekbe bocsátkozni, de a nyomozás során többször megsértették a jogszabályokat, ezért nagy valószínűséggel meg is fogjuk tenni a szükséges lépéseket – fejtette ki dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje, majd hozzátette: az is beszédes, hogy az ügyészség éppen akkor ad ki sajtóközleményt a vádemeléssel kapcsolatban, amikor Galambos nem tud reagálni, hiszen az ő engedélyükkel több ezer kilométernyi távolságban van.

Az ügyben egyébként előkerült néhány olyan dokumentum is, melyet Lajcsi szerint meghamisítottak, ilyen például az egyik közüzemi szolgáltatóval kötött szerződés, amelyre valaki odabiggyesztette a mulatóssztár nevét. Az igazságügyi szakértői szakvélemény ezt igazolta is. Az ehhez hasonló körülmények miatt Galambosnak és ügyvédjének komoly fenntartásai vannak az eljárás tisztaságát illetően. A dolog pikantériája, hogy az ügyészség dokumentumai szerint Lajcsi és felesége a közműszolgáltatóknak folyamatosan nullához közeli óraállások alapján fizetett.


Ez azonban felveti a kérdést: nem tűnt fel ez éveken keresztül senkinek a szolgáltatónál? Lajcsi milliárdot érő birtoka egyébként a zenész állítása szerint önfenntartásra alkalmas, ily módon működött akkor is, amikor a letartóztatásukat követően kikapcsolták náluk a közműszolgáltatásokat.

A zenészt is próbáltuk elérni, aki rövid üzenetben úgy reagált: ő fújja tovább a trombitáját, akárki akármennyire is szeretné, hogy elhallgasson.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  “Tedd már le azt a mobilt!” – mordul fel gyakorta a legtöbb szülő, látva, hogy gyermeke nem tud leszakadni az online világról. Ha mázlink van, a csemete engedelmesen kilép a virtuális valóságból, ám gyakorta következik az unalom.

 • Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Április 28-án megkezdődött az idei Magyarország Szépe casting. Minden eddiginél több fiatal lány tette magát próbára, de hogy közülük ki lesz a 2019-es Miss World Hungary az a júniusi döntőben derül ki, melyet a Duna TV élőben közvetít majd.

 • Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  „Ha bakancslista, akkor egyértelműen a zene van az első helyen. Érzem, hogy a zenével még dolgom van ebben az életben” – mondta Istenes Bence, aki nagy izgalommal készül arra, hogy június 16-án a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert műsorvezetője legyen.