2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Újra járnak a vonatok Abaújszántó és Diósjenő között

Újraindult a vonatközlekedés szombat délután Drégelypalánk és Diósjenő, valamint Abaújszántó és Hidasnémeti között – közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Korábban hófúvás miatt zárták le a vasúti pályaszakaszt a vonatközlekedés elől a Vác-Balassagyarmat vonal Drégelypalánk és Diósjenő közötti szakaszán. Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt vetettek be ugyancsak nagyteljesítményű mozdonyt, amelynek segítségével szabaddá tették a síneket a vasúti forgalom számára.


Az egri, füzesabonyi, miskolci, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi térségben péntek óta dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán. Szombat délutánra valamennyi vonalon ismét késés nélkül közlekednek a vonatok.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még dolgoznak, várhatóan az esti órákig. Az utasokat a teljes helyreállításig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között továbbra is vonatpótló buszok szállítják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesti adventi vásár lett Európa egyik legjobbja

  Budapesti adventi vásár lett Európa egyik legjobbja

  A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.

 • Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

 • Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott – mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.