EUR: 324,26 Ft
CHF: 278,65 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Újra járnak a vonatok Abaújszántó és Diósjenő között

Újraindult a vonatközlekedés szombat délután Drégelypalánk és Diósjenő, valamint Abaújszántó és Hidasnémeti között – közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Korábban hófúvás miatt zárták le a vasúti pályaszakaszt a vonatközlekedés elől a Vác-Balassagyarmat vonal Drégelypalánk és Diósjenő közötti szakaszán. Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt vetettek be ugyancsak nagyteljesítményű mozdonyt, amelynek segítségével szabaddá tették a síneket a vasúti forgalom számára.


Az egri, füzesabonyi, miskolci, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi térségben péntek óta dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán. Szombat délutánra valamennyi vonalon ismét késés nélkül közlekednek a vonatok.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még dolgoznak, várhatóan az esti órákig. Az utasokat a teljes helyreállításig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között továbbra is vonatpótló buszok szállítják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Brüsszel megint Sorost védi

  Brüsszel megint Sorost védi

  Nem nyugszanak a migránspárti uniós bürokraták, ugyanis a Népszava értesülései szerint ma kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett „Stop Soros” törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt.

 • Habosan szép az élet

  Habosan szép az élet

  A nagy nyári melegben semmi sem oltja olyan jól az ember szomját, mint egy jó hideg sör. De mit érdemes inni? A boltok polcai tele vannak különböző áru, márkájú és összetételű nedűvel.

 • Gyerekfoci

  Gyerekfoci

  Most, hogy végre vége a vébének (az egész tornán volt vagy 4 jó meccs…) újfent átadhatjuk magunkat az igazi focinak.