EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Belföld

Veronai buszbaleset: Orvosi vizsgálat után indult el a két sofőr

A franciaországi síút előtt mindkét pilóta részt vett a kötelező orvosi vizsgálaton, és semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak náluk. A Lokálnak megszólalt az egyik sofőr, V. János sógornője, Ilona.

v.ilona-v.janos-sogora-verona2A Lokál megtudta, hogy a szerencsétlenül járt, síelőket szállító busz mindkét sofőrje, V. János és K. Zoltán épp az indulás előtti napokban vett részt a kötelező orvosi vizsgálatokon. Információink szerint mindkét pilóta egészséges volt.


Békéscsabán V. János rokonai még mindig nem adták fel a reményt, hogy ő lehet a két túlélő egyike, akit jelenleg is a veronai kórházban ápolnak. A 52 éves békéscsabai pilóta lánya a nagymamája DNS-mintájával utazott Veronába, hogy azonosítani tudják az édesapját. Az orvosok azonban a fertőzésveszély miatt a lányt nem engedték be a válságos állapotban lévő férfihoz.

– A 130 kilós sógorom szervezete nagyon erős, imádkozom érte, hogy ő legyen az egyik túlélő, és szerencsésen felépüljön – mondta a Lokálnak V.-né Ilona. – Jánost gyerekkora óta ismerem, 33 éve vezet buszt, mindig fegyelmezett pilóta volt. Ha a családi ünnepségen le is gurított egy sört, vezetés előtt sosem ivott. Kizártnak tartom azt is, hogy elaludt volna a volán mögött. A buszon még telefonálni sem szokott, a családját is csak akkor hívta fel, ha megérkezett – sorolja Ilona. Bár az olasz hatóságok szerint semmi sem utal műszaki hibára, az asszony biztos benne, hogy mégis az okozta a tragédiát.


Fotó: EPA

/Fotó: EPA

– Elkeserítő, hogy a családunkat sorra érik a tragédiák. Ősszel temettük el a férjemet, most pedig mindannyian a bátyjáért, Jánosért imádkozunk. Kisváros a miénk, sokan tudják, hogy a sógorom volt az egyik sofőr. A barátaink aggódva kérdezik, van-e hír Jánosról? De egyelőre nem mondhatunk semmi biztosat, a DNS-vizsgálat eredményére pár napot várni kell. Addig marad a bizonytalanság és a félelem. János mindig nagyon jó kedélyű, nagy dumás ember volt, remélem, fogjuk még a vicceit hallgatni. Legközelebb húsvétkor jön össze a teljes család, bízom benne, hogy akkor már ő is köztünk lesz.

Kapcsolódó Cikkek