2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Extra

Zsűritag volt Kubában Lagzi Lajcsi

Felkérték, hogy egy ifjúsági tehetségkutató verseny zsűritagja legyen, és a Habana Social Club is megkereste – Galambos Lajos részletesen beszámolt a Lokálnak arról, hogy pontosan miért utazott Kubába.

image1Szerdán hazaérkezett Galambos Lajos, de nem lepte meg, még csak fel sem zaklatta a vádemelés híre. Úgy véli, a hatóság éppen akkorra időzítette a dolgot, amikor ő az engedélyükkel külföldön tartózkodott.


– Kaptam egy felkérést a világhírű Habana Social Club zenekartól, ami akkora megtiszteltetés, hogy nem mondhattam nemet nekik. A látogatásom másik apropója az volt, hogy felkértek egy ifjúsági tehetségkutató verseny zsűritagjának – mesélte a zenész, és hozzátette: rendkívül tehetséges gyerekeket látott, akiknek a génjeiben van a muzsika. Akkora feltöltődés és élmény volt együtt dolgozni a kis zenészpalántákkal, hogy régi önmagából is visszakapott valamit.
– Az utazásom harmadik oka egy fontos tárgyalás volt, amely befolyással lehet a jövőmre. Sőt talán az egész családom jövőjére. Erről azonban egyelőre nem szeretnék beszélni – zárta szavait Lajcsi. A vádemelésével kapcsolatban annyit elárult, hogy felkészültek az áramlopási ügy bírósági szakaszára, tulajdonképpen már várta is, hogy végre a független bíróság előtt bizonyíthassa be, hogy egy koncepciógyanús eljárás áldozata, nem követett el törvénysértést. Azt állítja, vannak komoly bizonyítékai, amelyekkel elő is fog rukkolni. Mint elmondta, szinte hihetetlen, hogy milyen vehemenciával és milyen módszerekkel verte végig a hatóság az ügyét egészen a vádemelésig.
Mint ismeretes, Lajcsit 2015 őszén őrizetbe vették feleségével és az egyik alkalmazottjával együtt. Az akkori gyanú szerint hosszú évek óta nem fizettek a közüzemi szolgáltatásokért, miközben használták azokat. Az ügyészség közleménye szerint a bűncselekménynek tíz vádlottja van, és az anyagi kár megközelíti a százmillió forintot. A zenészre börtönbüntetést kértek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  “Tedd már le azt a mobilt!” – mordul fel gyakorta a legtöbb szülő, látva, hogy gyermeke nem tud leszakadni az online világról. Ha mázlink van, a csemete engedelmesen kilép a virtuális valóságból, ám gyakorta következik az unalom.

 • Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Április 28-án megkezdődött az idei Magyarország Szépe casting. Minden eddiginél több fiatal lány tette magát próbára, de hogy közülük ki lesz a 2019-es Miss World Hungary az a júniusi döntőben derül ki, melyet a Duna TV élőben közvetít majd.

 • Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  „Ha bakancslista, akkor egyértelműen a zene van az első helyen. Érzem, hogy a zenével még dolgom van ebben az életben” – mondta Istenes Bence, aki nagy izgalommal készül arra, hogy június 16-án a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert műsorvezetője legyen.