2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb

A migrációs hullámmal jött vissza sok dzsihadista Európába

Komoly fennakadások várhatók a terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében szigorított schengeni határellenőrzés miatt, ugyanakkor sok dzsihadista az illegális migrációs hullámmal tért vissza Európába – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint első körben az illegális migrációt kellene meggátolni. Három éve nem történik semmi, és most az uniós állampolgárok fognak órákig sorban állni a reptereken és a külső határokon, a terroristák pedig jönnek át a Földközi-tengeren – fejtette ki.


Elmondta: az elmúlt napokban ismét jelentősen megnőtt a migránsok száma, mert nyugodt a tenger, melegszik az idő; a balkáni útvonalon is egyre többen vannak, akik elérik Szerbiát és várakoznak a magyar határnál.

Ahogy az idő javul és a tenger kevésbé veszélyes, úgy jönnek majd egyre többen, a hatóságok arra számítanak, hogy a tavalyinál akár 25-30 százalékkal többen próbálnak illegálisan eljutni Európába – jelezte.

Hangsúlyozta: azok dzsihadisták, akik korábban elhagyták Európát, nem az európai útlevelükkel próbálnak majd visszajönni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.