EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb

A migrációs hullámmal jött vissza sok dzsihadista Európába

Komoly fennakadások várhatók a terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében szigorított schengeni határellenőrzés miatt, ugyanakkor sok dzsihadista az illegális migrációs hullámmal tért vissza Európába – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint első körben az illegális migrációt kellene meggátolni. Három éve nem történik semmi, és most az uniós állampolgárok fognak órákig sorban állni a reptereken és a külső határokon, a terroristák pedig jönnek át a Földközi-tengeren – fejtette ki.


Elmondta: az elmúlt napokban ismét jelentősen megnőtt a migránsok száma, mert nyugodt a tenger, melegszik az idő; a balkáni útvonalon is egyre többen vannak, akik elérik Szerbiát és várakoznak a magyar határnál.

Ahogy az idő javul és a tenger kevésbé veszélyes, úgy jönnek majd egyre többen, a hatóságok arra számítanak, hogy a tavalyinál akár 25-30 százalékkal többen próbálnak illegálisan eljutni Európába – jelezte.

Hangsúlyozta: azok dzsihadisták, akik korábban elhagyták Európát, nem az európai útlevelükkel próbálnak majd visszajönni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.