EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb

A migrációs hullámmal jött vissza sok dzsihadista Európába

Komoly fennakadások várhatók a terroristák által jelentett veszély csökkentése érdekében szigorított schengeni határellenőrzés miatt, ugyanakkor sok dzsihadista az illegális migrációs hullámmal tért vissza Európába – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint első körben az illegális migrációt kellene meggátolni. Három éve nem történik semmi, és most az uniós állampolgárok fognak órákig sorban állni a reptereken és a külső határokon, a terroristák pedig jönnek át a Földközi-tengeren – fejtette ki.


Elmondta: az elmúlt napokban ismét jelentősen megnőtt a migránsok száma, mert nyugodt a tenger, melegszik az idő; a balkáni útvonalon is egyre többen vannak, akik elérik Szerbiát és várakoznak a magyar határnál.

Ahogy az idő javul és a tenger kevésbé veszélyes, úgy jönnek majd egyre többen, a hatóságok arra számítanak, hogy a tavalyinál akár 25-30 százalékkal többen próbálnak illegálisan eljutni Európába – jelezte.

Hangsúlyozta: azok dzsihadisták, akik korábban elhagyták Európát, nem az európai útlevelükkel próbálnak majd visszajönni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.