EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Bőnyi rendőrgyilkosság – Egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértőt rendeltek ki

Egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértőt rendelt ki a bőnyi rendőrgyilkosság ügyben a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a február elején elkészült fegyverszakértői szakvélemény megállapításai alapján – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivőjétől.

Nagy Andrea az újság csütörtöki cikke szerint elmondta, hogy az ügyben több szakértőt is kirendeltek. Néhányan már elkészítették szakvéleményüket, a legtöbbre azonban még várni kell.


A KNYF-nek továbbra is csak egy gyanúsítottja van. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének és lőfegyverrel való visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Az újság felidézi: 2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illegálisan tartott fegyverek felkutatása érdekében házkutatást akart tartani az ismert szélsőjobboldali aktivista, Györkös István bőnyi házában, a 76 éves férfi azonban nem engedte be a nyomozókat. Máig nem tisztázott, hogy Györkös István és a nyomozók vitája miért torkollott lövöldözésbe, aminek során Pálvölgyi Péter őrnagyot, az NNI munkatársát halálos találat érte. A rendőrök azt állítják, az első lövést a gyanúsított adta le egy gépkarabélyból, ők csak viszonozták a tüzet. Takács Zoltán ügyvéd, Györkös védője azonban a rendelkezésére álló – részletesen nem ismertetett – információkra hivatkozva azt mondja, nem védence adta le a halálost lövést, ahogyan azt az ügyészség állítja – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.