2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Egymillió fontból építenének emlékművet David Bowie-nak

Közösségi finanszírozással akarnak összegyűjteni egymillió fontot brit művészek és aktivisták, hogy állandó emlékművet állítsanak David Bowie-nak a néhai sztár szülőhelyén, London Brixton negyedében.

A kilenc méter magas acélszobor a zenész 1973-as Aladdin Sane című lemezének borítóján látható piros villámot fogja ábrázolni. A piros és kék színű köztéri alkotás egy Bowie-t megörökítő falfestmény mellett kapna helyet.


Charlie Waterhouse, a projekt mögött álló művészek egyike szerint az alkotás “egyszerre lesz megdöbbentő, idétlen és végtelenül vidám”.

A kezdeményezők közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges egymillió fontot. A projektet a helyi vezetőség is támogatja.

David Bowie énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát.

Az előadó 69 éves korában, 2016. január 10-én halt meg rákbetegségben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csepregi Éva babázni szeretne

  Csepregi Éva babázni szeretne

  Vajon készül-e a nagymamaságra Csepregi Éva, és hány unokát szeretne? A Neoton Família énekese és fia, Dávid közös próbáján járt a Családvarázs.

 • Maratonra készül Benkő Dániel

  Maratonra készül Benkő Dániel

  Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani Benkő Dánielről, hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől. A Lokál most megkereste a lantművészt, aki nem mindennapi hírrel szolgál, a zenész elárulta, hogy 72 évesen nekivág a maratonnak.

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.