EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Fordulat várható Stadler József ügyében

Fordulat a Stadler-perben: bár a bíróság 420 millió forintos áfacsalással vádolja, de a juhászból lett vállalkozó bemutatott egy írásos igazolást a NAV-tól, ami ügyvédje szerint fordulatot jelenthet.

Stadler József

Stadler József

Stadler József fehér csíkos szürke öltönyben, narancssárga ingben és elegáns aktatáskával érkezett a Kecskeméti Törvényszékre a tegnapi tárgyalási napra. A Lokálnak elmondta, a hétvégén randevúzott húszéves barátnőjével, ennek köszönhető a virágos jókedve. Azonban pár perc múlva elkomorodott, amikor elkezdődött a tárgyalás.


A hatodik éve tartó ügyben Józsi bácsi már harmadszor fogadott ügyvédet, ugyanis az előző kettő balesetben életét vesztette. A tárgyalás során kiderült, hogy amikor Stadler József 2011 novemberében bevonult a börtönbe, két hónappal később a budapesti telephelyén tárolt 500 millió forintos ruhakészlete szőrén-szálán eltűnt. A másik, solti áruházában pedig a félmilliárdos árukészletet a végelszámoló pár millió forintért eladta egy székesfehérvári vállalkozónak.

A mindig nyugodt Józsi bácsi vérnyomása ekkor az egekbe szökött, emelt hangon számon kérte a végelszámolót, a bíróságnak kellett őt rendre utasítani.


– Hogyne lennék dühös, hiszen egy cég az egymilliárd forintos árukészletet megvásárolta volna. A végelszámolónak a vagyon megőrzése lett volna a feladata, azonban bagóért elkótyavetyélte – panaszolta a Lokálnak Józsi bácsi. Ügyvédje, dr. Balázs László a tárgyalás végére hagyta a csattanót: a Bács-Kiskun Megyei Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) egy írásos igazolást nyújtott be a bíróságnak, melyből kiderült: az ügyben szereplő cégekkel kapcsolatban “Stadler József magánszemélyt az adóhatóság adótartozás megfizetésére nem kötelezte”.

– Meggyőződésem, ez az igazolás fordulatot jelent a Stadler-perben. Hiszen védencem egyetlen cégnek sem tulajdonosa, sem vezetője nem volt. Ezért az eljárás megszüntetését, vagy Stadler József felmentését várom. Hat év után véget érhet védencem kálváriája – vélte az ügyvéd.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.