2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Lakást bérelnének a migránsoknak Sorosék

A migránshullámot megállító kormányzati intézkedések teljes lerombolását célzó menekültügyi rendszer kiépítését szorgalmazza a Soros Györgyhöz közeli Magyar Helsinki Bizottság. A civil szervezet fedett sportpályákkal és külön transzvesztitaelhelyezéssel várná, sőt le is telepítené a migránsok ezreit.

A Magyar Helsinki Bizottság, a Menedék Egyesület és a Cordelia Alapítvány közösen készítette azt a kiadványt, amelyben a civil szervezetek a jelenlegi magyar menekültügyi rendszer átalakítására tesznek javaslatokat.


Mint ismert: az államhatárokon százezrével átözönlő migránsok hullámait a technikai határzár, valamint a tiltott határátlépés büntetőtörvénybe emelése állította meg 2015 őszén. Így kissé meglepő, hogy a civilek menekültügyi rendszere azzal nyitna, hogy ezeket megszüntetné. Ráadásul míg korábban arra hivatkoztak, hogy a háború sújtotta térségekből elvándorlók megállítása nem érdeke hazánknak, mivel többségük nem nálunk akar letelepedni, most éppen azt javasolják, hogy szűrjük ki a menekültek áradatából a hazánkban hiányszakmának számító hivatások képviselőit és segítsük elő letelepedésüket.

Az országban maradó bevándorlókat pénzbeli támogatásban részesítenék, sőt, ha lakást bérelnek, akkor a civilek szerint az államnak kellene kifizetni a bérlemények kaucióját és vállalni kellene az esetlegesen okozott károk helyreállításának költségét.


Akiket nem bérelt lakásban helyeznének el a Soros által pénzelt civilek, azokat a jelenlegi tranzitzónák helyett olyan befogadóállomásokon szállásolnák el, amelyeket határ menti települések lakott területein hoznának létre és ahol télen-nyáron igénybe vehető fedett sportpályákkal várnák a migránsokat.

Sőt: kiterjesztenék a „sérülékeny személyek” körét is. Külön kellene szabályozni, hogy „ki, hol, mikor és milyen protokoll alapján végzi a sérülékeny menedékkérők beazonosítását”. Biztosítanák a „védett elhelyezést és/vagy speciális orvosi, pszichoszociális ellátást” a kínzásáldozatoknak, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszexuális menekülteknek.

Kapcsolódó Cikkek