EUR: 322,05 Ft
CHF: 282,20 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Leégett a polgárőr otthona

Porrá égett január 31-én Ádám Kálmán rajkai polgárőr háza. Szinte semmi nem maradt meg, ezért országos szintű gyűjtés kezdődött a háromgyerekes család megsegítésére.

– Éppen ebéd után voltunk, amikor a fiam, aki az emeleti szobában volt, valami furcsa, ropogó hangot hallott a tető felől – meséli életük tragédiáját Ádám Kálmán rajkai polgárőr. – Kiment a ház elé, felnézett a tetőre, és látta, hogy füst tör elő onnan. Kiabálva rontott be a házba, hogy figyelmeztessen minket. Alig tíz perc telt el, és már lángolt az egész ház. Próbáltuk menteni, ami menthető, de a tűz olyan gyorsan terjedt, hogy szinte semmit sem tudtunk kihozni. Hiába jöttek perceken belül a tűzoltók, szinte csak néhány elüszkösödött bútordarab maradt, ez most minden vagyonunk.


– Amiben tudjuk, segítjük a családot – mondja Várnai István, a helyi polgárőr-egyesület alelnöke. – A település apraja-nagyja összefogott. Jöttek segíteni bontani, a törmeléket elvinni, sokan ajánlottak fel ruhákat, sőt, vannak helyi vállalkozók, akik ingyen vállalják az újjáépítési munkákat. Az egyesületünk vezetése úgy döntött, hogy az idei ünnepi közgyűlésünkre tervezett díszvacsorát töröljük, és az arra félretett pénzünket teljes egészében felajánljuk Ádáméknak.

– Az a legszörnyűbb – veszi vissza a szót Ádám Kálmán –, hogy minden emlékünk odaveszett. A serlegek, oklevelek, elismerések. Karina lányom büszke a lovaspolgárőr-szemlén elért eredményeire, és sajnos minden a lángok martaléka lett. Szerencsére a lovaknak nem lett bajuk, de a lovasversenyeken, bemutatókon szerzett összes ereklye odalett.


Felmérve a helyzet súlyát, mérlegelve, hogy a három gyereknek mindene odaveszett, és most is a nagyszülőknél, barátoknál, ismerősöknél laknak, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke országos gyűjtést kezdeményezett. A családnak a 11708001-20372558-as OTP-s bankszámlaszámra utalva lehet segíteni. Az átutaláskor a megjegyzés rovatban tüntessék fel: „Ádám Kálmán és családja részére adomány”.

Kapcsolódó Cikkek