EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Külföld

Légvédelmi fegyverrel végeztek ki minisztériumi tisztségviselőket

Légvédelmi fegyverrel végezték ki Észak-Koreában az állambiztonsági minisztérium legalább öt tisztségviselőjét – közölték hétfőn újságírókkal dél-koreai parlamenti képviselők, miután a hazai hírszerzés zárt ajtók mögött tájékoztatta őket.

A phenjani vezetés ezenkívül házi őrizetbe helyezte Kim Von Hong állambiztonsági minisztert, akit Kim Dzsong Un januárban leváltott – tették hozzá.


Januárban a két Korea egyesítésével foglalkozó dél-koreai minisztérium azt közölte, hogy a hadseregtábornokot feltehetőleg korrupció, hatalommal való visszaélés, valamint több beosztottjának megkínoztatása, illetve kivégeztetése miatt váltották le és fokozták le vezérőrnaggyá.

Most a dél-koreai hírszerzés arról tájékoztatott, hogy Kim Von Hong hamis jelentést tett az észak-koreai vezetőnek, Kim Dzsong Unnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.