EUR: 321,10 Ft
CHF: 283,95 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Külföld

Légvédelmi fegyverrel végeztek ki minisztériumi tisztségviselőket

Légvédelmi fegyverrel végezték ki Észak-Koreában az állambiztonsági minisztérium legalább öt tisztségviselőjét – közölték hétfőn újságírókkal dél-koreai parlamenti képviselők, miután a hazai hírszerzés zárt ajtók mögött tájékoztatta őket.

A phenjani vezetés ezenkívül házi őrizetbe helyezte Kim Von Hong állambiztonsági minisztert, akit Kim Dzsong Un januárban leváltott – tették hozzá.


Januárban a két Korea egyesítésével foglalkozó dél-koreai minisztérium azt közölte, hogy a hadseregtábornokot feltehetőleg korrupció, hatalommal való visszaélés, valamint több beosztottjának megkínoztatása, illetve kivégeztetése miatt váltották le és fokozták le vezérőrnaggyá.

Most a dél-koreai hírszerzés arról tájékoztatott, hogy Kim Von Hong hamis jelentést tett az észak-koreai vezetőnek, Kim Dzsong Unnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Ugrólecke

  Nap képe: Ugrólecke

  Lélegzetelállító mutatványnak lehettek tanúi a Kruger Nemzeti Park látógatói, akik saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mekkorát képes ugrani egy nagy kudu.

 • Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  Öt keskenyszájú orrszarvút telepítenek át Ruandába

  A kihalás szélén álló kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis michaeli) öt egyedét fogják áttelepíteni jövőre európai állatkertekből a dél-afrikai Ruandába, ez lesz az eddigi legnagyobb rinocérosz-áttelepítés Európából Afrikába – közölte Premysl Rabas, a csehországi Dvur Královéi állatkert igazgatója.

 • Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric

  Egymillió euró óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Ivica Todoric, Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportjának, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokornak a volt tulajdonosa, akit november 7-én adtak ki a britek Horvátországnak – jelentette a horvát közszolgálati televízió (HRT) kedden.