EUR: 322,22 Ft
CHF: 282,64 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

OLAF-jelentés: az Országgyűlés gazdasági bizottsága elé várják a főváros korábbi vezetőit

A Fidesz bízik benne, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésére elmennek a meghívottak a 4-es metró beruházás ügyében, és segítik a hatóságok munkáját “minden idők legnagyobb korrupciós botrányában”.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte: a bizottsági ülésre meghívót kapott Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt szocialista fővárosi főpolgármester-helyettesek és Gy. Németh Erzsébet, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának korábbi vezetője, ma DK-s politikus. Bíznak benne, hogy a meghívottak eljönnek a meghallgatásra – jegyezték meg.


A közleményben kitértek arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai szerint a 4-es metró beruházás harmadát ellopták, elcsalták és Magyarországnak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie Brüsszelnek. Egyértelmű, hogy a felelősség a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ-városvezetést terheli – közölte a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a metródossziéból egyre megdöbbentőbb információk látnak napvilágot, s a jelentés utal arra, hogy tiltott pártfinanszírozás is megvalósulhatott és a metrópénzek egy része az MSZP pártkasszájában landolhatott.

Mint írták, a magyar emberekkel együtt mindenki szeretné tudni, hogy kik hordták szét a metrópénzeket. A korrupciós botrányt az ügyészség, a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja és bíznak benne, hogy munkájukat segíteni tudja a fővárosi metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport és a gazdasági bizottság is.


Emlékeztettek arra is, hogy a bizottság február 15-én tett kísérletet először a volt szocialista miniszterelnökök, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, valamint Demszky Gábor volt főpolgármester meghallgatására, de a meghallgatáson egyikük se jelent meg. Úgy tűnik, hogy nem hajlandóak segíteni a vizsgálatot, holott kizárt, hogy ne tudtak volna azokról a folyamatokról, amelyek minden idők legnagyobb korrupciós botrányához vezettek – írta a nagyobbik kormánypárt.

Innen indult a korrupciós botrány:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.