2018. február 24., szombat
Mátyás

Extra

Vallott a Teréz körúti robbantó: Én készítettem a bombát!

Én készítettem a bombát – ezt vallotta tegnap P. László, aki azt is elismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben a Teréz körúton. Állítása szerint a két súlyos sebesülést szenvedett rendőrt nem ismerte.

Elismerte a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja, hogy ő robbantott, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön – mondta el a PestiSrácok.hu-nak a 23 éves férfi ügyvédje a hétfői kihallgatás szünetében. Azt egyelőre továbbra sem tudni, mi lehetett a támadás indítéka. Brunner Tamás ügyvéd elárulta, ügyfele arról is tájékoztatta az ügyészséget, hogy a bombát ő maga készítette. A helyszínt is ő választotta ki, de nem volt bűntársa, a megsebesült rendőröket nem ismerte személyesen és állítólag a rendőrséggel sem volt problémája.


Mint ismert, a robbantásban két rendőr súlyosan megsebesült, egyikük életveszélyesen. Hosszú ideig tart még a felépülésük, nemrég pedig jótékonysági koncertet szerveztek a tiszteletükre. Szabina és László könnyekig meghatódott az összefogást látva. Korábban Szabina édesanyja, Katalin is nyilatkozott a Lokálnak, ugyanis mindennél jobban szeretné tudni, hogy pontosan mi történt.
– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – mondta Katalin.

Idősebb P. László a Lokáltól értesült arról, hogy fia tegnap beismerte: ő gyártotta a bombát, ő robbantott a Teréz körúti kapualjban és a merényletben nem voltak társai. A megdöbbent apa nem kívánta kommentálni mindezt, csak annyit mondott: fia nem az az ember, aki más életére tör, talán a fogságban kényszeríthették arra, hogy azt mondja, amit az hatóság hallani akar. Mint mondta, túl sok az ügyben az ellentmondás, gyanúsnak találja mindazt, ami az elmúlt héten történt. Továbbra is hisz a fia ártatlanságában, ha majd személyesen tőle hallja, hogy ő a Teréz körúti merénylő, akkor elhiszi.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től

  Harvery Weinstein bocsánatot kért Meryl Streeptől és Jennifer Lawrence-től, akiknek kiragadott nyilatkozatrészleteivel a producert próbálták kedvezőbb színben feltüntetni ügyvédei az ellene indított csoportos szexuális zaklatási per elejtését kérvényező beadványukban.

 • New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  New Yorkban vetítik Enyedi Ildikó díjesélyes filmjét

  Exkluzív vetítésen tekinthetik meg az amerikai filmakadémia tagjai Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar-esélyes filmjét vasárnap New Yorkban, a New York-i Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ és a Netflix szervezésében – tájékoztatta az MTI-t Janzsó Viktor New York-i konzul.

 • Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Így nézett ki a szülés után Katherine Heigl

  Megmutatta terhesség utáni bikinis testét Katherine Heigl. A színésznő az első képet pár héttel, a másodikat egy évvel, az utolsót 14 hónappal kisfia, Joshua születése után készítette, ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy gyerekvállalás után is lehet bomba alakja egy anyukának.