EUR: 314,57 Ft
CHF: 278,89 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Veronai buszbaleset: hazahozták az égési sérülésekkel kezelt beteget

Hazahozták Veronából és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ – Honvédkórházban kezelik tovább a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedett sérültjét – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvosigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

A sérülttel nem sokkal három óra előtt érkezett meg a mentőautó a ferihegyi repülőtérről.
Tamás Róbert elmondta, a 40 év körüli férfi állapota stabil, beszéltek vele, azonban súlyos égési sérülései vannak. Veronában már többször megműtötték, és itthon is több műtét vár majd rá. “Hosszú lesz a felépülése” – jegyezte meg az orvosigazgató.


Beszámolt arról is, hogy a még Veronában – koponyasérülés miatt – ápolt sérült hazaszállításáról a jövő héten születhet döntés.

A már a Honvédkórházban ápolt két sérült állapotáról az orvosigazgató azt mondta, főként égési sérüléseik vannak, jó állapotban vannak, az eddigi műtétek sikerültek, de valószínűleg rájuk is további beavatkozások várnak.
Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A halálos áldozatok földi maradványait már hazaszállították.


A veronai buszbaleset előzőleg már a Honvédkórházban ápolt négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták a kórházat.

 

Kormányszóvivő: internetes konzultációt indít a kabinet

Internetes konzultációt indít a kabinet a veronai buszbaleset nyomán felmerülő szabályozási kérdésekről – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-vel a kormányülés szünetében.  Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a stratégiai kabinet után a kormány is áttekintette a veronai busztragédiával összefüggésben rendelkezésre álló információkat, folyamatban lévő egyeztetéseket.  A kormány úgy határozott, hogy mielőtt végső döntést hozna a szabályozásról, a változtatásokról, a lehető legtöbb ember véleményét szeretné megkérdezni, illetve megismerni – ismertette a szóvivő.

Kifejtette: ennek érdekében internetes konzultációt indítanak, ami egy hónapig tart majd és három alapvető kérdésben kéri ki az emberek véleményét.  Az egyik, hogy lehessen-e éjszaka 11 óra és hajnali 4 között diákokat, fiatalokat szállító busznak közlekednie. A kérdések érintik a sofőrök egészségügyi alkalmasságával – különös tekintettel az alvászavarra – összefüggő szabályozást, illetve a diákokat szállító buszok műszaki paramétereit.  Kovács Zoltán jelezte, egyszerűnek tűnő, mégis összetett témákról van szó.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek