EUR: 307,73 Ft
CHF: 282,37 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

A világ legnagyobb, 1590 literes borospalackját állították fel egy ausztriai étteremben

A világ legnagyobb, 1590 literes borospalackját állították fel pénteken egy ausztriai étteremben.

A három méter és üresen is 770 kilogrammos palack elhelyezéséhez át kellett építeni az Engel Fang Wu éttermet a vorarlbergi Lustenauban.

A világrekorder borosüveget a helyszínen töltötték fel a burgenlandi Keringer borászat 2015-ös száznapos zweigeltjével, 2120 palack tartalmát beleürítve.

A töltés idejére pattanásig feszültek az idegek, mert a felelősek nem voltak biztosak abban, hogy az üveg képes lesz-e megtartani a ránehezedő bor súlyát.

A borhoz nem nyúlnak 2019 szilveszteréig, amikor egy jótékonysági akcióban mérik ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Ablakzsiráf

    A nap képe: Ablakzsiráf

    Félelmet nem ismerve, egy pálcikára tűzött banánnal etetett egy zsiráfot egy thaiföldi kislány. A Bangkok peremén található ablakok nélküli Safari World vadasparkban szinte bárki átélhet hasonló kalandot több tucatnyi állat társaságában, hiszen a park különlegessége, hogy a látogató teljes testközelből ismerkedhet meg több száz különféle állattal.

  • Hazatért a csavargó nyuszi

    Hazatért a csavargó nyuszi

    Egy kislány elejtette szeretett plüssnyusziját Sydneiben az egyik menetrend szerint közlekedő vonat kocsijában, miközben szülei a babakocsit igyekeztek minél hamarabb leemelni a szerelvényről Wynyard megállónál.