EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,35 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Ausztriában mag nélkül jár az eperdzsem a vásárlóknak

Bizony nemcsak érzékszervi, hanem tartalmi különbségek is vannak azok között az élelmiszerek között, amelyeket egyes multik azonos néven forgalmaznak itthon és külföldön. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal februárban és márciusban 96 termékpárt vizsgált.

A termékeknél általánosságban megállapítható volt, hogy a különböző piacokra különböző minőségben történő gyártás jelensége létezik, azonban nem általános gyakorlat. A Lokál végigböngészte a vizsgálat eredményét, és igyekeztünk olyan példákat kiragadni, amelyek az érzékszervi és az összetevőkre vonatkozó különbözőségekre is rámutatnak.


Az Ausztriában kapható Gösser sör például jobb minőségű, mint a hazánkban kapható. A sógoroknál Dr. Oetker Brownies Backmischung néven kapható süteménypor térfogatnövelő szert nem tartalmaz, míg a Magyarországon forgalmazott igen. Szintén nem csekély különbség, hogy a Darbo Naturrein Eper Extradzsem hazánkban forgalmazott változata magokat is tartalmaz, míg Ausztriában ez mag nélkül jár a vásárlóknak.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek