EUR: 307,73 Ft
CHF: 282,37 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

Az újabb esőzés áradással fenyegeti a perui fővárost

A szokatlanul heves esőzések újabb hulláma érte el Perut, és már Limát, a fővárost is áradás fenyegeti – jelentették csütörtökön a hírügynökségek.

A folyók áradása és a földcsuszamlások országszerte további 12 ember életét oltották ki, és ezzel 62-re emelkedett az év eleje óta e katasztrófák halálos áldozatainak a száma. A víz 12 ezer lakást rombolt le.

Az esős évszakban is szokatlan erejű felhőszakadást és viharokat a szakértők szerint a Csendes-óceán keleti részében a felső vízréteg felmelegedése okozza. A hatóságok azzal számolnak, hogy a heves esőzés még hetekig eltarthat.

Az egész országban szünetel a tanítást. Limában a kiöntött Huaycoloro folyó elsodort két teherautót, és egy hidat is veszélyeztet.

A perui államfő szerdán bejelentette, hogy a hatóságok menedékhelyhez juttatják azokat, akiknek a házát elsodorta az áradás, és segélyt is adnak nekik.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Ablakzsiráf

    A nap képe: Ablakzsiráf

    Félelmet nem ismerve, egy pálcikára tűzött banánnal etetett egy zsiráfot egy thaiföldi kislány. A Bangkok peremén található ablakok nélküli Safari World vadasparkban szinte bárki átélhet hasonló kalandot több tucatnyi állat társaságában, hiszen a park különlegessége, hogy a látogató teljes testközelből ismerkedhet meg több száz különféle állattal.

  • Hazatért a csavargó nyuszi

    Hazatért a csavargó nyuszi

    Egy kislány elejtette szeretett plüssnyusziját Sydneiben az egyik menetrend szerint közlekedő vonat kocsijában, miközben szülei a babakocsit igyekeztek minél hamarabb leemelni a szerelvényről Wynyard megállónál.