2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Külföld

Bebalzsamozták Kim Dzsong Nam holttestét

A nyomozás érdekében bebalzsamozták Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének, Kim Dzsong Namnak a holttestét Malajziában – közölte kedden a malajziai belügyminiszter helyettese.

A holttestet az elmúlt napokban bebalzsamozták, mert romlott az állapota – közölte Nur Jazlan Mohamed belügyminiszter-helyettes. Meg kell őriznünk a holttestet, mert még mindig tart a nyomozás – tette hozzá.


Malajzia nem volt hajlandó kiadni Észak-Koreának a tetemet, arra hivatkozva, hogy az csak a legközelebbi hozzátartozó kérésére történhet meg. A két ország között feszült a viszony, amióta Kimet februárban meggyilkolták Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén.

Kim Dzsong Nam február 13-án halt meg a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren, nem egészen egy órával azután, hogy két nő VX idegmérget kent az arcára. Bár Malajzia korábban közvetlenül nem vádolta Észak-Koreát azzal, hogy a repülőtéri támadás mögött állna, sokan úgy vélik, hogy a gyilkosságot Phenjan szervezte meg. A maláj hatóságok több észak-koreai gyanúsított után kutatnak.


Malajzia visszahívta nagykövetét Phenjanból és kiutasította Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetét, miután a diplomata bírálta a gyilkosság ügyében folyó vizsgálatot.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek