EUR: 323,24 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Drog miatt rabolnak ki nyugdíjasokat a migránsok

Egyre jobban nő a szexuális zaklatások száma, jelentette be az uppsalai rendőrség. A statisztikai adatok szerint egy év alatt hatvan százalékkal nőtt meg az ilyen támadások száma. A rendőrség szerint különösen aggasztó, hogy a Svédországba kísérő nélkül érkező migránsok újabban nyugdíjasokat rabolnak ki, hogy a megszerzett pénzből kábítószert vásároljanak maguknak.

Daniel Larsson svéd rendőr szerint a hatóságoknak olyan ügyekben kell eljárniuk, amik korábban nem voltak jellemzőek. Egy korábbi nyilatkozatból idézve elmondta, hogy az elmúlt évekhez képest teljesen megváltoztak az utcák, ez pedig az országba érkezett százezres migránstömeg miatt van – írja a 888.hu.

A rendőrség szerint a bűncselekmények egyik kiváltó oka, hogy egyre többen használnak kábítószereket a városban. A heroin-kereskedelem jelenleg aranykorát éli.

.

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.