EUR: 312,78 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Külföld

Drog miatt rabolnak ki nyugdíjasokat a migránsok

Egyre jobban nő a szexuális zaklatások száma, jelentette be az uppsalai rendőrség. A statisztikai adatok szerint egy év alatt hatvan százalékkal nőtt meg az ilyen támadások száma. A rendőrség szerint különösen aggasztó, hogy a Svédországba kísérő nélkül érkező migránsok újabban nyugdíjasokat rabolnak ki, hogy a megszerzett pénzből kábítószert vásároljanak maguknak.

Daniel Larsson svéd rendőr szerint a hatóságoknak olyan ügyekben kell eljárniuk, amik korábban nem voltak jellemzőek. Egy korábbi nyilatkozatból idézve elmondta, hogy az elmúlt évekhez képest teljesen megváltoztak az utcák, ez pedig az országba érkezett százezres migránstömeg miatt van – írja a 888.hu.

A rendőrség szerint a bűncselekmények egyik kiváltó oka, hogy egyre többen használnak kábítószereket a városban. A heroin-kereskedelem jelenleg aranykorát éli.

.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.