2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Drog miatt rabolnak ki nyugdíjasokat a migránsok

Egyre jobban nő a szexuális zaklatások száma, jelentette be az uppsalai rendőrség. A statisztikai adatok szerint egy év alatt hatvan százalékkal nőtt meg az ilyen támadások száma. A rendőrség szerint különösen aggasztó, hogy a Svédországba kísérő nélkül érkező migránsok újabban nyugdíjasokat rabolnak ki, hogy a megszerzett pénzből kábítószert vásároljanak maguknak.

Daniel Larsson svéd rendőr szerint a hatóságoknak olyan ügyekben kell eljárniuk, amik korábban nem voltak jellemzőek. Egy korábbi nyilatkozatból idézve elmondta, hogy az elmúlt évekhez képest teljesen megváltoztak az utcák, ez pedig az országba érkezett százezres migránstömeg miatt van – írja a 888.hu.

A rendőrség szerint a bűncselekmények egyik kiváltó oka, hogy egyre többen használnak kábítószereket a városban. A heroin-kereskedelem jelenleg aranykorát éli.

.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.