EUR: 326,31 Ft
CHF: 283,50 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Külföld

Egy elég durva fegyvert foglalt le a berlini rendőrség

Lefoglalt a német rendőrség egy diákok által épített, kókuszdió kilövésére alkalmas ágyút, amellyel majdnem eltaláltak egy kutyáját az utcán sétáltató férfit.

A berlini rendőrök szerdán képeket tettek közzé a Facebookon a szerkezetről, amelyet a diákok – elmondásuk szerint – egy antarktiszi művészeti kiállításra építettek.


A diákok ki akarták próbálni az öt méter hosszú, két méter széles kókuszágyút, mielőtt útjára indítják. A Monopol magazin szerint az ágyú Julian Charriere svájci alkotó a The Purchase of the South Pole (A Déli-sark megvétele) elnevezésű művészeti projektjének része.

A rendőrség akkor szerzett tudomást a “fegyverről”, amikor egy férfi kihívta őket, mert őt és kutyáját majdnem eltalálta egy kókuszdió. Az eset március elsején történt, a férfi a város egyik ipari kerületében sétáltatta kutyáját.

Azt mondta, egy nagy durranást hallott, majd elsüvített mellette egy gömb alakú lövedék, amely végül egy közeli lámpaoszlopot talált el.

A kiérkező rendőrök elvitték a kókuszágyút, hogy megvizsgálják, nem sérti-e a fegyverhasználatot szabályozó törvényt.

A svájci művész a pénteken nyíló első antarktiszi biennáléra szeretné eljuttatni az ágyút. A rendezvény szervezői honlapjukon azt írták: művészeket, építészeket, írókat és filozófusokat hívtak meg azzal az “utópikus elképzeléssel, hogy gondolkodjanak el a bolygó utolsó tiszta kontinenséről”.

Charriere olyan kókuszdiókat szeretne kilőni a biennálén, amelyeket a Bikini-atollra tervezett kirándulásán gyűjt majd. Túráját az UNESCO támogatja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek