2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Először lesz női vezetője a Givenchy francia divatháznak

Hatvanöt év után először kerül nő a Givenchy francia divatház kreatív igazgatói posztjára Clare Waight Keller személyében.

Waight Keller májusban veszi át az idén januárban leköszönt Riccardo Tisci helyét a divatháznál. A brit származású Keller számos honfitársát, köztük John Gallianót, Alexander McQueent és Julien Macdonaldet követve érkezik a Hubert de Givenchy által 1952-ben alapított divatházhoz.


Az LVMH-csoporthoz tartozó Givenchy az Instagram oldalán jelentette be, hogy Waight Keller kerül a divatház kreatív igazgatói székébe és ő fog dönteni a hétköznapi divatot képviselő női és férfi kollekciókat, kiegészítőket, valamint az haute couture-kreációkat érintő kérdésekben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Clare Waight Keller is csatlakozik az LVMH-csoportohoz” – húzta alá közleményében Bernard Arnault, az LVMH-csoport elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette: “úgy hiszem, hogy az ő széleskörű szakértelme és látásmódja lehetővé teszi a Givenchy számára, hogy saját útjának új szakaszába lépjen”.


Waight Keller hat évig volt a Chloé divatház kreatív vezetője, miután 2011-ben távozott a Pringle of Scotland éléről. A kötött anyagok specialistájának számító Waight Keller az 1970-es éveket idéző nőies, bohém stílussal fűszerezte meg a Chloé kollekcióit. A tervező a márciusi párizsi divathéten mutatta be a Chloéval közös utolsó kollekcióját.

“Hubert de Givenchy magabiztos stílusa mindig is inspirációs forrásként szolgált számomra” – fogalmazott Keller, hozzátéve, hogy hálás, amiért lehetősége van “egy újabb fejezetet írni ehhez a gyönyörű történethez”.

Az olasz származású Riccardo Tisci, aki sötét, gótikus kreációival újjáélesztette a francia divatházat, februárban jelentette be, hogy 12 év után távozik a Givenchytól. A tervező távozása megerősítette az azzal kapcsolatos spekulációkat, hogy Tisci talán a Versace élén folytatja tovább.

Az elmúlt 12 hónapban Tiscin és Waight Kelleren kívül a Christian Dior, az Yves Saint Laurent, a Valentino és a Lanvin sztártervezője is búcsút mondott posztjának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.

 • A rénszarvasok védelmében nem épülhet szélerőmű-telep

  A rénszarvasok védelmében nem épülhet szélerőmű-telep

  Az illetékes norvég hatóság pénteken elutasította egy szélerőműtelep építési engedélyének kiadását, mert a térség Európa utolsó természetes környezetében élő rénszarvas-populációjának élőhelye, és attól tartanak, hogy az építmény megzavarná a populációt.