EUR: 313,37 Ft
CHF: 289,40 Ft
2017. április 30., vasárnap
Katalin, Kitti

Külföld

Először lesz női vezetője a Givenchy francia divatháznak

Hatvanöt év után először kerül nő a Givenchy francia divatház kreatív igazgatói posztjára Clare Waight Keller személyében.

Waight Keller májusban veszi át az idén januárban leköszönt Riccardo Tisci helyét a divatháznál. A brit származású Keller számos honfitársát, köztük John Gallianót, Alexander McQueent és Julien Macdonaldet követve érkezik a Hubert de Givenchy által 1952-ben alapított divatházhoz.

Az LVMH-csoporthoz tartozó Givenchy az Instagram oldalán jelentette be, hogy Waight Keller kerül a divatház kreatív igazgatói székébe és ő fog dönteni a hétköznapi divatot képviselő női és férfi kollekciókat, kiegészítőket, valamint az haute couture-kreációkat érintő kérdésekben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Clare Waight Keller is csatlakozik az LVMH-csoportohoz” – húzta alá közleményében Bernard Arnault, az LVMH-csoport elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette: “úgy hiszem, hogy az ő széleskörű szakértelme és látásmódja lehetővé teszi a Givenchy számára, hogy saját útjának új szakaszába lépjen”.

Waight Keller hat évig volt a Chloé divatház kreatív vezetője, miután 2011-ben távozott a Pringle of Scotland éléről. A kötött anyagok specialistájának számító Waight Keller az 1970-es éveket idéző nőies, bohém stílussal fűszerezte meg a Chloé kollekcióit. A tervező a márciusi párizsi divathéten mutatta be a Chloéval közös utolsó kollekcióját.

“Hubert de Givenchy magabiztos stílusa mindig is inspirációs forrásként szolgált számomra” – fogalmazott Keller, hozzátéve, hogy hálás, amiért lehetősége van “egy újabb fejezetet írni ehhez a gyönyörű történethez”.

Az olasz származású Riccardo Tisci, aki sötét, gótikus kreációival újjáélesztette a francia divatházat, februárban jelentette be, hogy 12 év után távozik a Givenchytól. A tervező távozása megerősítette az azzal kapcsolatos spekulációkat, hogy Tisci talán a Versace élén folytatja tovább.

Az elmúlt 12 hónapban Tiscin és Waight Kelleren kívül a Christian Dior, az Yves Saint Laurent, a Valentino és a Lanvin sztártervezője is búcsút mondott posztjának.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban

    Újabb 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban

    Összesen 1628 embert vettek őrizetbe Törökországban egy kiterjedt, országos szintű biztonsági művelet keretében – jelentették be szombaton a török biztonsági szolgálatok, a kormány hivatalos közlönye pedig arról számolt be, hogy újabb több mint 3900 közalkalmazottat bocsátottak el állásából.

  • Orbán Viktor: a magyar kormány Európa-párti

    Orbán Viktor: a magyar kormány Európa-párti

    Az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a tagság támogatottsága, és ebben az eredményben benne van a kormány munkája. A magyar kormány ugyanis Európa-párti – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szombaton, az unióban maradó tagállamok rendkívüli csúcstalálkozóját követően magyar újságírók előtt.