2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Fidesz: az ellenzék szavazza meg a jogi határzár megerősítését!

A Fidesz felszólítja az ellenzéki pártokat arra, hogy a keddi végszavazás során szavazzák meg a jogi határzár megerősítését célzó jogszabályokat – jelentette ki a párt kommunikációs igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Hidvéghi Balázs közölte: arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy ne külső érdekeket, Brüsszel érdekét, ne a Soros György által támogatott szervezetek érveit vegyék figyelembe, hanem Magyarország biztonságát. Aki erre a törvényre nemmel szavaz, az egyértelműen bevándorláspárti – fogalmazott.


A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a tavasz beköszöntével egyre inkább fokozódik a migrációs nyomás a magyar határokon. Brüsszel nyomásgyakorlása is növekszik a kötelező elosztási kvóták elfogadtatására, ahelyett, hogy a külső határok védelmére koncentrálna az unió. Sőt már ott tartanak, hogy a többi között az uniós támogatások megvonásával és kötelezettségszegési eljárásokkal fenyegetik azokat a tagállamokat, amelyek ezzel nem értenek egyet – tette hozzá.

A Fidesz a külső határok védelmében látja a helyzet megoldását, ezért támogatja a második kerítés megvalósítását a déli határon, valamint a jogi határzár megerősítését. Az intézkedéseknek az a céljuk, hogy megállítsák a bevándorlók ellenőrizetlen mozgását, ily módon erősítve Magyarország és az Európai Unió közbiztonságát is. Példaként említette a berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadást, azzal, hogy a Fidesz meg akarja védeni az embereket az ilyen veszélyektől.


Hidvéghi Balázs kérdésre válaszolva visszautasította azokat a nemzetközi szervezetek, köztük keresztény szervezetek által megfogalmazott és a nemzetközi sajtóban napvilágot látott vádakat, amelyek szerint a magyar határon bántalmaznák a migránsokat.

Ezek a vádak egy világszintű küzdelem részei – jelentette ki. Vannak ugyanis olyan, leginkább Soros Györgyhöz köthető erők, amelyeknek az az érdekük, hogy megváltozzon Magyarország kulturális identitása, etnikai összetétele, és ennek érdekében semmitől sem riadnak vissza – mondta.

Nincs tudomásuk arról, hogy bántalmaznák a migránsokat – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

A kormánypártok által beterjesztett törvényjavaslat szerint az illegális bevándorlóknak a tranzitzónákban kellene megvárniuk menekültkérelmük jogerős elbírálását, valamint nem csupán a határ nyolc kilométeres sávjából, hanem az egész ország területéről visszaszállíthatnák őket a tranzitzónákba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Svájcban futtattak magyar lányokat

  Svájcban futtattak magyar lányokat

  Svájcban és Magyarországon is lecsaptak a rendőrök egy prostituáltakat futtató társaság ellen, négyen közülük őrizetben vannak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.

 • Várakozáson felül nőnek a bérek

  Várakozáson felül nőnek a bérek

  A várakozásoknál lényegesen magasabb, átlagosan 12-13 százalékos keresetemelés lesz idén a versenyszférában, a bértárgyalások a legtöbb helyen már lezárultak – írja érdekképviseleti forrásokra hivatkozva a Magyar Idők pénteki száma.

 • Megkezdődött Gyárfás tárgyalása – Fotók!

  Megkezdődött Gyárfás tárgyalása – Fotók!

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap-e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Gyárfás: Abszurd a gyanúsításom

  Gyárfás: Abszurd a gyanúsításom

  Abszurd felvetésnek nevezte meggyanúsítását Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.