2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Fidesz: Juhász Péter és társai tönkre akarják tenni az ünnepet

Juhász Péter, az Együtt elnöke és rendzavaró társai arra készülnek, hogy tönkretegyék a március 15-i nemzeti ünnepet, mások békés ünneplését – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: egy ideje rendszeresen megjelenik az ünneplők között egy rendbontó csoport, Juhász Péter és társai, akik az ünnepség alatt fütyülnek, hangoskodnak, sértegetik az ünneplőket, és “ezzel magát a nemzeti ünnepet gyalázzák”.


“Ők és más, külföldről pénzelt szervezetek minden alkalmat megragadnak arra, hogy a magyar kormányt támadják” – tette hozzá a frakciószóvivő.

Kijelentette: mások ünnepének tönkretételéhez senkinek nincs joga.


Ezek a rendzavarók visszaélnek a gyülekezés szabadságával, most is erre készülnek, a Fidesz azonban arra kér mindenkit, aki méltón szeretne ünnepelni, hogy jöjjön szerdán fél 11-re a Magyar Nemzeti Múzeum elé, a díszünnepség helyszínére, és ott békésen emlékezzenek 1848. március 15-ére – közölte Halász János.

Jelezte, hogy a központi ünnepségekre, a budavári családi programokra tízezreket várnak.

Hangsúlyozta: március 15. az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, “mindig is a magyar nemzet egyik legszebb ünnepe volt, amikor mindenki kokárdát tűzött, hogy a szabadságot, a függetlenséget és nemzeti hőseinket ünnepelje”. Ez az ünnep elválaszthatatlan része a magyar nemzeti hagyományoknak és a nemzeti gondolkodásnak, “minden magyarnak ugyanazt jelenti” – mondta.

A szóvivőt megkérdezték arról, hogy Medgyessy Péter volt kormányfő a 4-es metró beruházásával kapcsolatos keddi gazdasági bizottsági meghallgatáson úgy fogalmazott, “eléggé felzaklatott állapotban” volt, amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, a párt “teli van korrupciós ügyekkel”. Halász János ezt úgy kommentálta: Medgyessy Péter vagy akkor hazudott, vagy most, vagy mindig hazudni szokott. Jó lenne, ha a volt miniszterelnök nem összevissza beszélne, hanem számot adna politikai felelősségéről – mondta, hozzátéve, hogy a bizottsági ülés után folytatni kell az ügy feltárását.

Kapcsolódó Cikkek