EUR: 307,95 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Juhász azt hazudta, hogy nincs nála síp

Kedden délutánon elterjedt, hogy az Együtt elnöke – és nem mellesleg a bűnöző Portik Tamásnak dolgozó – Juhász Péter engedélyt kapott a bíróságtól, hogy kifütyülje a nemzeti ünnepet. A bíróság döntése azonban csak arra jogosítja fel a politikust, hogy “a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelt, felvonulást és tüntetést” tartson, amelyeken “a résztvevők a véleményüket szabadon kinyilváníthatják”.

A rendőrség a bíróság döntése miatt szerdán reggelre egyeztetést kezdeményezett Juhásszal a Teve utcában. Arról szerettek volna vele beszélni, hogy miként lehetne szétválasztani a két rendezvényt, de a politikus nem ment el a tárgyalásra.

Nos, a szerdai ünnepségen Juhász Péter azt hazudta a biztonsági embereknek, hogy nincs nála síp, ezert engedtek be a rendezvényre. Nem sokkal később hatalmas füttyszó vette kezdetét és szó szerint kifütyülték a nemzeti ünnepet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik – nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.

  • Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.