2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Köszönet azoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit

Országszerte százezrek emlékeztek szerdán az 1848-as forradalomra, a kormány pedig köszönetet mond mindazoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

“Sajnáljuk, hogy egyes baloldali csoportok ez alkalommal is arra használták március 15-ét, hogy tönkretegyék a békés ünnepséget. Ez a törekvésük most is látványos kudarcot vallott” – fogalmazott.


Hozzátette: tudomásul veszik, ha Juhász Péternek, az Együtt elnökének és társainak nincs mondanivalója 1848 örökségéről, de ez nem ok arra, hogy visszaéljenek a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságával.

“Sajnáljuk, hogy a baloldaltól idén is csak pár tucat hamis sípra futotta” – mondta Dömötör Csaba, aki szerint ez is azt bizonyítja, hogy a belső megosztottságukat és az érdemi mondanivaló hiányát a választásig hátralévő időszakban agresszióval próbálják majd elfedni.

Az államtitkár megjegyezte: “számunkra az 1848-as forradalom a szabadságról és a nemzeti önrendelkezésről szól”. A kormány a jövőben is kiáll ezen értékek mellett, ami azt is jelenti, hogy “beleállunk minden olyan vitába, amely ezeket veszélyezteti, érkezzenek a támadások akár Brüsszelből, akár bérsípolók irányából” – fogalmazott.

Ismét ’48-as szelek fújnak Európában:

Kapcsolódó Cikkek