EUR: 307,64 Ft
CHF: 281,97 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Köszönet azoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit

Országszerte százezrek emlékeztek szerdán az 1848-as forradalomra, a kormány pedig köszönetet mond mindazoknak, akik méltósággal ünnepelték a szabadságharc hőseit – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

“Sajnáljuk, hogy egyes baloldali csoportok ez alkalommal is arra használták március 15-ét, hogy tönkretegyék a békés ünnepséget. Ez a törekvésük most is látványos kudarcot vallott” – fogalmazott.

Hozzátette: tudomásul veszik, ha Juhász Péternek, az Együtt elnökének és társainak nincs mondanivalója 1848 örökségéről, de ez nem ok arra, hogy visszaéljenek a gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadságával.

“Sajnáljuk, hogy a baloldaltól idén is csak pár tucat hamis sípra futotta” – mondta Dömötör Csaba, aki szerint ez is azt bizonyítja, hogy a belső megosztottságukat és az érdemi mondanivaló hiányát a választásig hátralévő időszakban agresszióval próbálják majd elfedni.

Az államtitkár megjegyezte: “számunkra az 1848-as forradalom a szabadságról és a nemzeti önrendelkezésről szól”. A kormány a jövőben is kiáll ezen értékek mellett, ami azt is jelenti, hogy “beleállunk minden olyan vitába, amely ezeket veszélyezteti, érkezzenek a támadások akár Brüsszelből, akár bérsípolók irányából” – fogalmazott.

Ismét ’48-as szelek fújnak Európában:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    Pintér: Bizonyos rendezvényeken fokozott biztosítás lesz

    A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik – nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.

  • Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    Ennyi pénz jut jövőre az oktatásra

    A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.