2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Olimpiai bajnok lenne a Mindenki gyereksztárja

Az Oscar-díjas Mindenki egyik főszereplője, Hais Dorka kitartását sok felnőtt megirigyelhetné. A 13 éves gyerekszínész minden vágya, hogy egyszer olimpiai bajnok műugró legyen. Dorka még egy ideig Los Angelesben marad, de boldogan mesélt a Lokálnak későbbi terveiről.

Az elmúlt napokban az egész világ megismerte Hais Dorottya nevét. A 13 éves gyerekszínész – Gáspárfalvi Dorkával együtt – a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm főszereplője, ő alakította a gyönyörű hangú, népszerű Lizát.


– Nagyon boldog és büszke vagyok! De nem magamra, hanem az egész stábra, mert együtt csináltuk meg. Igazából még nem is fogtam fel, hogy ez mit is jelent, de örülök, hogy a világban vagy Magyarországon ennyi embernek szerezhettem örömet – mondta Dorka, akivel szívesen pózoltak a legnagyobb világsztárok is.


– Fent ültünk Gáspárfalvi Dorkával és Balázs Ádámmal, amikor mondták, hogy a rövidfilmek jönnek, megfogtuk egymás kezét és már remegtünk. Az összes filmből mutattak be részletet, kicsit megijedtünk, mert a többinél nagyobb tapsvihar volt, de mi csak egyre tudtunk koncentrálni: arra, hogy minket mondjanak. Halkan susogtunk, hogy „sing, sing, sing”! És akkor elővették a borítékot. „The Oscar goes to SING!!!” Elkezdtünk üvöltözni, ugrálni és sírni, mindenki nézett minket, majd elkezdtek gratulációkat üvölteni. Nagyon sokan odajöttek, hogy csinálhatnak-e velünk közös képet, hihetetlen volt! – mesélte Dorka, akinek már olyan sztárokkal is van közös fotója, mint Nicole Kidman, Jeff Bridges vagy épp Samuel L. Jackson.


Dorka mindent megtesz azért, hogy bajnok legyen /Fotó: Facebook

Dorka mindent megtesz azért, hogy bajnok legyen /Fotó: Facebook

– Kidman azt mondta, hogy nagyon gratulál és örömmel készít velünk közös fotót. Jimmy Kimmel is irtó jó fej volt – tette hozzá a kislány, aki több reklámban és a Társasjáték című sorozatban is szerepelt már. Emellett komolyan készül a műugró ifi Európa-bajnokságra is, hetente nyolc edzése van.

– Egyformán szeretem mindkettőt. Fogalmam sincs, melyiket szeretem jobban, mindkettőt imádom. És hogy mit szeretnék elérni? A műugrásban nyilván azt, hogy olimpiai bajnok legyek, de már azzal is megelégszem, ha kijutok egyáltalán. És a filmmel? Hát lehet ennél feljebb? Ez a csúcs! Az Oscar! Megnyertük… de talán annyi, hogy nem lenne rossz, ha egyszer majd Oscar-díjas színész lehetnék – tette hozzá Dorka, aki felnőtteket megszégyenítő bölcsességgel mesélt arról, hogy szerinte miről szól a film.

A 25 perces mű 1991-ben játszódik. A tízéves Zsófi (Gáspárfalvi Dorka) új iskolába megy, ahol bekerül az intézmény híres kórusába, és összebarátkozik Lizával (Hais Dorottya), aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel (Szamosi Zsófia), aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

– Liza teljesen olyan, mint én, ezért is alakítom én őt. Kivéve amikor énekelni kell, akkor Walton Rebeka helyettesített, mert amikor én énekeltem, mindenki befogta a fülét – nevetett Dorka. – Ezt a filmet mindenki máshogy látja, de a tanulsága mégis az, hogy egy mindenkiért, mindenki egyért, és ha összefogunk, bármire képesek vagyunk!

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.