EUR: 317,95 Ft
CHF: 280,29 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Oltatlan csecsemővel kerülje el Romániát

Bár a magyarok 98 százalékát védi az ellene kapott védőoltás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium Konzuli Szolgálata figyelmeztet mindenit: Románia legtöbb megyéjében (leginkább Krassó-Szörény, Temes, Arad, Maros megyében, de már Hargita megyében is) akuttá vált az ott kirobbant kanyarójárvány.

Bár a helyiek megtették a szükséges lépéseket a járvány megfékezésére, arrafelé most még fontosabb a higiéniai rendszabályok betartása, a vitaminbevitel fokozása, és az sem árt, ha ellenőrzik oltási könyvüket. Már a 15 hónapos korban kapott oltás is jelentős védelmet nyújt, de akinél megtörtént a 12 éves korban előírt újraoltás, azok körében a védettség 99 százalékos.


Ezért a járvány szempontjából elsősorban a 15 hónaposnál fiatalabb, védőoltást nem kapott kisgyerekek, az immunhiányos betegek, valamint azok az egészségügyi dolgozók a legveszélyeztetettebbek, akik Romániából érkező, potenciálisan kanyarós betegeket látnak el.

Innen indult a járvány:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.