2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Tuzson szerint Simicska diktál a Jobbiknak

„Új gazdája van” a Jobbiknak, aki földesúr és médiavállalkozó – magyarázta az ellenzéki párt megváltozott politikáját Tuzson Bence államtitkár, aki Simicska Lajosra utalhatott, akinek nagybirtokosként nem kedvez a kormány kis- és középvállalkozásokat támogató földpolitikája.

Azt már lapunk is megírta: egyre több szál köti az Orbán Viktort a „G-nap” óta vadul támadó Simicskát a Jobbikhoz: tavaly kétszer találkozott Vona Gábor pártelnökkel, ráadásul egy nemrégiben kötött együttműködési megállapodás nyomán lapja, a Magyar Nemzet rendszeres megbízásokkal látja el a pártnak dolgozó Iránytű Intézetet, így tehát anyagilag támogatja.


A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a Jobbik a saját szavazóit is elárulja, amikor nem az ő érdekeiket képviseli. Hozzátette: amikor pártpénzekről van szó, mindig kiderül, hogy a Jobbik politikusai rokonokat és ismerősöket támogatnak különböző tanulmányok megrendelésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.