EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Tuzson szerint Simicska diktál a Jobbiknak

„Új gazdája van” a Jobbiknak, aki földesúr és médiavállalkozó – magyarázta az ellenzéki párt megváltozott politikáját Tuzson Bence államtitkár, aki Simicska Lajosra utalhatott, akinek nagybirtokosként nem kedvez a kormány kis- és középvállalkozásokat támogató földpolitikája.

Azt már lapunk is megírta: egyre több szál köti az Orbán Viktort a „G-nap” óta vadul támadó Simicskát a Jobbikhoz: tavaly kétszer találkozott Vona Gábor pártelnökkel, ráadásul egy nemrégiben kötött együttműködési megállapodás nyomán lapja, a Magyar Nemzet rendszeres megbízásokkal látja el a pártnak dolgozó Iránytű Intézetet, így tehát anyagilag támogatja.


A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a Jobbik a saját szavazóit is elárulja, amikor nem az ő érdekeiket képviseli. Hozzátette: amikor pártpénzekről van szó, mindig kiderül, hogy a Jobbik politikusai rokonokat és ismerősöket támogatnak különböző tanulmányok megrendelésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.

 • Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Repüléssel ünnepel a lottómilliomos

  Életében először ül repülőre a magyar lottómilliomos. Habár Andraschek László 2013-ban 636 milliót nyert a Skandináv lottón még soha nem ült utazott repülőn, de hatvanadik születésnapján egy Kanadába szóló jeggyel lepi meg felesége Anikó.