EUR: 308,43 Ft
CHF: 282,32 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVII.kerület

A Kőrösi és a Pál Apostol nyerte a versenyt

Az RKSK Pesti úti sporttelepén rendezték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által szervezett országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóját. A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt, amelyeket valós vészhelyzet esetén az életben is kamatoztathatnak majd a gyerekek.

Az önkormányzat beszámolója szerint a versenyen a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek. Kikapcsolódásként, pihenésként pedig a légpuskás céllövészetet is kipróbálhatták. A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 18 alakulat indult, 72 gyermekkel, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola második számú csapata nyert, így a Budapesti Polgári Védelmi Versenyen ők képviselik kerületünket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.