EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb XVII.kerület

A népzenét ünnepelték

A pár hete a 2016-os év kerületi emberének megválasztott Leskó-Dely Tercia által szerkesztett műsorral tartottak népzenei gálát a Vigyázó Művelődési Házban múlt szombaton.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Népzene és Néptánc Tanszakának gálaműsorán citerazenekarok, néptánc- és énekegyüttesek és a Pesti úti intézmény népi fúvósai, cimbalom tanszakának és népi vonós tanszakának legtehetségesebb növendékei is felléptek. A gálaműsort táncház követte.

Sok gyerekkel ismertetik meg a magyar hagyományokat a kerületben
( Fotó: Sáfár Tibor)

Többen is furulyán adták elő a klasszikus darabokat 
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.