EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVII.kerület

A népzenét ünnepelték

A pár hete a 2016-os év kerületi emberének megválasztott Leskó-Dely Tercia által szerkesztett műsorral tartottak népzenei gálát a Vigyázó Művelődési Házban múlt szombaton.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Népzene és Néptánc Tanszakának gálaműsorán citerazenekarok, néptánc- és énekegyüttesek és a Pesti úti intézmény népi fúvósai, cimbalom tanszakának és népi vonós tanszakának legtehetségesebb növendékei is felléptek. A gálaműsort táncház követte.

Sok gyerekkel ismertetik meg a magyar hagyományokat a kerületben
( Fotó: Sáfár Tibor)

Többen is furulyán adták elő a klasszikus darabokat 
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.