EUR: 323,27 Ft
CHF: 283,05 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Agyonlőttek két rendőrt, iszlamisták lehettek a tettesek

Agyonlőttek két rendőrt a dél-oroszországi Asztrahánban, terület kormányzója, Alekszandr Zsilkin szerint a tettesek radikális iszlamisták voltak – jelentette kedden a RIA orosz hírügynökség.

A két rendőr elleni támadást hétfő éjjel követték el orosz médiajelentések szerint.


“Radikális iszlamisták csoportja közlekedési balesetet idézett elő, majd tüzet nyitott a helyszínre érkező közlekedési rendőrökre” – idézte a RIA a kormányzó sajtószolgálatát.

A két rendőr a helyszínen belehalt sebesüléseibe.

Alekszandr Zsilkin a regionális terrorellenes törzs ülésén kedden közölte, hogy azonosították az elkövetőket, és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) keresi őket.

A fegyveresek hétfő éjjel támadtak a közlekedési rendőrökre egy áruház előtt, többször rájuk lőttek, elvették a fegyvereiket és elmenekültek.

Hétfőn pokolgépes robbantást követtek el a szentpétervári metróban, a merényletnek 14 halálos áldozata és 49 sebesültje van, közülük 12-nek súlyos az állapota. A TASZSZ hírügynökség keddre virradóra a rendvédelmi szervekre hivatkozva azt írta, hogy a szentpétervári metrón egy közép-ázsiai férfi követett el öngyilkos merényletet, aki kapcsolatban állt szíriai fegyveresekkel.

A kirgiz biztonsági szoltálat közlése szerint valószínűleg kirgiz származású orosz állampolgár volt a metrórobbantás elkövetője, a támadó “valószínűleg” egy 22 esztendős, Os városában született férfi, Akbarzson Dzsalilov lehet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Törésvonal

    A nap képe: Törésvonal

    Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.