EUR: 311,70 Ft
CHF: 288,32 Ft
2017. április 27., csütörtök
Zita

Egyéb XIV.kerület

Csúszik a Magyar Zene Háza építése

A Magyar Zene Háza a régi Kertem helyén lesz (fotó: ligetbudapest.hu)

Kiderült, a  közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt mintegy fél évvel csúszik a Magyar Zene Háza felépítése.

Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója elmondta: az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzési pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatók a tervekben. Mint fogalmazott, úgy tűnik, a piac kissé „megijedt” a japán Fudzsimoto Szu fantasztikus tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített, bonyolult szerkezetek szerepelnek. Nehezíthette a pályázók helyzetét, hogy a vállalatok egymás elől próbálják elcsábítani az alvállalkozókat, illetve mestereket.
A Magyar Zene Házának építése a csúszás miatt az év második felében kezdődhet – fűzte hozzá Sághi Attila, aki kitért arra is, hogy az Ötvenhatosok terén az új Néprajzi Múzeum, a Városligeti Színház és a 800 férőhelyes mélygarázs, valamint az ide tervezett tárolóval, szerelőponttal és zuhanyzóval felszerelt „biciklisparadicsom” építése az ígértnél korábban, szintén még idén ősszel elindulhat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fürdőzés a patakban

    Fürdőzés a patakban

    A Sátormegi-patak mentén sétálgatva, ha jól figyelünk, észrevehetünk pár, a hideg vízben hűsölő foltos szalamandrát.

  • Ember és állat együtt

    Ember és állat együtt

    A Pestújhelyi Közösségi Házban immár negyedik alkalommal rendezte meg az Állat és Ember Egyesület azt az egész napos kutyás bulit, amelyen a különböző versenyeknek és bemutatóknak köszönhetően a kutyák nélkül érkezők is jól szórakoztak.