EUR: 308,43 Ft
CHF: 282,32 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XIV.kerület

Csúszik a Magyar Zene Háza építése

A Magyar Zene Háza a régi Kertem helyén lesz (fotó: ligetbudapest.hu)

Kiderült, a  közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt mintegy fél évvel csúszik a Magyar Zene Háza felépítése.

Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója elmondta: az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzési pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatók a tervekben. Mint fogalmazott, úgy tűnik, a piac kissé „megijedt” a japán Fudzsimoto Szu fantasztikus tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített, bonyolult szerkezetek szerepelnek. Nehezíthette a pályázók helyzetét, hogy a vállalatok egymás elől próbálják elcsábítani az alvállalkozókat, illetve mestereket.
A Magyar Zene Házának építése a csúszás miatt az év második felében kezdődhet – fűzte hozzá Sághi Attila, aki kitért arra is, hogy az Ötvenhatosok terén az új Néprajzi Múzeum, a Városligeti Színház és a 800 férőhelyes mélygarázs, valamint az ide tervezett tárolóval, szerelőponttal és zuhanyzóval felszerelt „biciklisparadicsom” építése az ígértnél korábban, szintén még idén ősszel elindulhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.