EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 19., szombat
Huba

Külföld

Egy éve halott a zene hercege, Prince

Egy évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el Prince.

Az Oscar-díjat, Golden Globe-díjat, sőt hét alkalommal Grammy-díjat is nyert zenész, énekes és dalszövegíró a popvilág meghatározó alakjaként tündökölt.

Számos zenei stílust kipróbált, imádott kísérletezni, bátran tesztelte képessége és kreativitása határait. Pályafutása elő szakaszában olyan zsenik voltak hatással a munkásságára, mint James Brown, Jimi Hendrix, a Beatles, Jon Mitchell vagy mondjuk a Led Zeppelin. Első két lemeze az R’nB és a pop műfajában készült, ráadásul ekkoriban minden hangszeren, ami megszólalt a zenéjében, ő maga játszott. Később belekóstolt a soulba, a bluesba, a dzsesszbe, a rapbe vagy éppen a hiphoppba is. Extravagáns volt a zenéje és a megjelenése is, a nyolcvanas években peig tabukat is döntögetett azzal, hogy a színpadra nyíltan kivitte a szexualitás témáját.

Több számában is az orális szexről, esetleg a vérfertőző kapcsolatról énekelt, a rádiók nehezen tudták lejátszani a dalait.

Magyarországon is járt, 2011-ben a Sziget Fesztiválon lépett fel, hatalmas sikert aratva.

Az 57 éves világsztár halála megdöbbentette a világot. Szervezetében a boncoláskor a Fentanyl nevű fájdalomcsillapítót találták meg, a megengedettnél jóval nagyobb dózisban. A halottkémi jelentés szerint Prince saját maga vette be a gyógyszereket, de nem öngyilkossági szándékkal. A vizsgálatok szerint az amerikai zseni opiátfüggő volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

 • Marokkói migráns késelt Finnországban

  Marokkói migráns késelt Finnországban

  Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.

 • Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt – közölte szombaton a finn rendőrség.