EUR: 309,12 Ft
CHF: 284,36 Ft
2017. június 22., csütörtök
Paulina

Sport

Erdei Zsolt: 2024-ben virítani kell

Komoly elismertséget akar szerezni sportágának Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnöke, aki szerint a 2020-as olimpián még kevés az esély a kiugró magyar szereplésre, négy évvel később azonban már kötelező érmet szerezni az ötkarikás játékokon.

Az április elsején megválasztott, korábbi amatőr és profi világbajnok bokszoló szerdai sajtóreggelijét azzal kezdte, célja, hogy “brand” legyen az ökölvívás Magyarországon, a MÖSZ ennek érdekében szakmai és egyéb téren is megújul. Hangsúlyozta, a szövetség kommunikációját proaktívvá teszik, nagyobb hírverést csapnak a sportágnak, szakmai téren pedig a Kovács László szakmai igazgató által kidolgozott – szavai szerint színvonalas – program alapján már meg is kezdték az eddigi rendszer átalakítást.

A Csötönyi Sándort váltó új elnök a tervek között említette az edzőképzés fejlesztését. Ezzel összefüggésben pozitívumként emelte ki, hogy a Testnevelési Egyetem szakedző képzésére meghirdetett húsz hely már betelt. A magyar trénerek száma nem elégséges meglátása szerint, ugyanakkor a meglévő szakemberekkel szerinte nincsen baj, igaz, elengedhetetlen, hogy folyamatosan képezzék magukat, s haladjanak a korral, mert csak így lesz esély a vezető boksznemzetek nyomába eredni.

Szintén kiemelten kezeli a MÖSZ a sportdiplomáciai tevékenység erősítését, azt, hogy kerüljenek be magyarok a nemzetközi szövetség vérkeringésébe, nem utolsósorban azért, hogy a versenyzők korrekt elbírálásban részesüljenek a versenyeken. Szintén a sportdiplomácia része a nagy versenyek magyarországi rendezése. Erdei szerint mint minden területen, így ebben is lépésről lépésre kell haladni. Ezért elsőként az utánpótlásban gondolkodnak, s szeretnék a jövő évi U22-es Európa-bajnokság rendezését megszerezni.

Erdei Zsolt úgy véli, hogy a szemléletváltásnak és a megújulásnak az eredményei már idén észrevehetők lesznek, a versenyzők eredményességében azonban hosszabb távon várható jelentős előrelépés.

“A 2020-as olimpián kisebb-nagyobb szerencsére is szükségünk lehet az éremhez, ám 2024-ben virítani kell, nincs mese” – hangsúlyozta a MÖSZ első embere. – “A magyar bokszolók eddigi legnagyobb problémája az volt, hogy nem úgy léptek a ringbe, hogy elharapják az ellenfél torkát. Ezen kell változtatnunk.”

Balzsay Károly szövetségi kapitány elárulta, hogy április 29-én egy nagy szakmai konferenciát tartanak Tatán, melyen a teljes magyar szakma jelen lesz majd. Ezen az eseményen megvitatják az új szakmai stratégiát, feláll egy szakmai bizottság, amely javaslatokat készít majd az elnökségnek. A szakvezető kiemelte a Kajdi János-program bevezetését, amely háromlépcsős utánpótlás menedzselési rendszert takar, egyesületi, régiós és válogatott szinteken.

Az idei évben júniusban Európa-bajnokságot rendeznek, ahonnan minden kategóriából az első nyolc részvételi jogot szerez az augusztus végén kezdődő világbajnokságra. A legutóbbi, 2015-ös vb-n mindössze két magyar szerepelhetett, Balzsay azt szeretné, ha ennél idén többen léphetnének szorítóba a sportág csúcseseményén.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Pattoghat a labda Adyvárosban!

  Pattoghat a labda Adyvárosban!

  Győr egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze Adyváros, ahol nemrég átadták az újabb szabadtéri pályát, így egyre többen hódolhatnak a kosárlabdázásnak.

 • Hosszú hadat üzent a FINA-nak

  Hosszú hadat üzent a FINA-nak

  Újabb állomásához érkezett Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) párharca. Az olimpiai bajnok nyílt levelében arra kérte az úszókat, hogy – a teniszezők és kosarasok példáját követve – közösen lépjenek fel a FINA egyeduralma ellen.

 • Ronaldónak jólestek Pérez szavai

  Ronaldónak jólestek Pérez szavai

  Az AS tegnapi cikke szerint a négyszeres Aranylabdás támadó, Cristiano Ronaldo mégsem hagyja el a Real Madridot, ugyanis nagyon pozitívan értékelte, amit Florentino Pérez, a Real újból megválasztott elnöke mondott róla, és az egész ügyéről.