EUR: 309,65 Ft
CHF: 285,39 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Tech

Ezeket az adatokat gyűjti a Windows

A Microsoft  részletes listát csinált arról, hogy pontosan milyen adatokat gyűjt a felhasználók gépeiről a Windows. Az alapszintű telemetria a rendszer működésére vonatkozó adatokat szedi össze a hardveres stabilitástól a különböző folyamatok sikeres lezárásáig.  

A Microsoft láthatóan nagyon odafigyelt, hogy személyes adatot ne gyűjtsön, az egyes eszközöket névtelen, de egyedi azonosítók alapján vizsgálja. Az adatgyűjtésnek nem része semmilyen felhasználói adat, így szöveges vagy képi adatok nem jutnak fel a szolgáltatásba. A programnak kifejezetten az a célja, hogy a Windows stabilitását javítsa és minden olyan információt összegyűjtsön, amelyekkel a hibaforrásokat megtalálja és hibákhoz tudja rendelni. A Microsoft igyekszik a rendszert megbízhatóan és biztonságosan tartani. A tartalomfogyasztásra vonatkozó analitika is a lejátszott tartalom felbontását, színpalettáját nézi, az élvezhetőségét vizsgálja, illetve azt, hogy a lejátszás mennyire volt folyamatos és honnan érkezett a problémás adatcsomag. Ezek az adatok nem különböznek attól, amit a mobilappok kapcsán a fejlesztők már évek óta használnak felhasználói analitikára.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

  Huawei: 2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

  Várhatóan 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok, az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a 3G vagy a 4G bevezetése – mondta Vörös Zsolt, a Huawei Technologies Hungary vezeték nélküli hálózatok fejlesztéséért felelős igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

 • Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

  Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

  Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

 • Tőzsdére megy a NetPincér

  Tőzsdére megy a NetPincér

  Tőzsdére kerül a Magyarországon több mint 600, házhoz szállító étteremmel kapcsolatban álló NetPincér anyacége.