EUR: 311,52 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Tech

Ezeket az adatokat gyűjti a Windows

A Microsoft  részletes listát csinált arról, hogy pontosan milyen adatokat gyűjt a felhasználók gépeiről a Windows. Az alapszintű telemetria a rendszer működésére vonatkozó adatokat szedi össze a hardveres stabilitástól a különböző folyamatok sikeres lezárásáig.  

A Microsoft láthatóan nagyon odafigyelt, hogy személyes adatot ne gyűjtsön, az egyes eszközöket névtelen, de egyedi azonosítók alapján vizsgálja. Az adatgyűjtésnek nem része semmilyen felhasználói adat, így szöveges vagy képi adatok nem jutnak fel a szolgáltatásba. A programnak kifejezetten az a célja, hogy a Windows stabilitását javítsa és minden olyan információt összegyűjtsön, amelyekkel a hibaforrásokat megtalálja és hibákhoz tudja rendelni. A Microsoft igyekszik a rendszert megbízhatóan és biztonságosan tartani. A tartalomfogyasztásra vonatkozó analitika is a lejátszott tartalom felbontását, színpalettáját nézi, az élvezhetőségét vizsgálja, illetve azt, hogy a lejátszás mennyire volt folyamatos és honnan érkezett a problémás adatcsomag. Ezek az adatok nem különböznek attól, amit a mobilappok kapcsán a fejlesztők már évek óta használnak felhasználói analitikára.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

    Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.

  • Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Egyre lejjebb csúszik a bitcoin árfolyama

    Azóta, hogy a Google szerdán bejelentette, hogy júniustól betiltja az összes kriptovaluta és az azokkal való kereskedési opciók reklámozását, a legkeresettebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama szinte töretlenül gyengül.