EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatnak nincs szankciós jellege, csak azt segít világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés előtt lévő indítvány aktualitásáról a politikus azt mondta: az elmúlt két évben azt tapasztalták, számtalan bevándorláspárti civil szervezet mindent megtesz azért, hogy a kormány ne tudja megfelelően ellátni a magyar és európai uniós jogi, határvédelmi kötelezettségeiből fakadó feladatait. Ezeknek a szervezeteknek a nagy többsége az Európai Unión kívülről, nagyrészt Soros Györgytől kap jelentős támogatásokat – tette hozzá, elvárhatónak nevezve, hogy az átláthatóság – amelyet legtöbbször ezek a tömörülések követelnek – rájuk nézve is érvényesíthető legyen. “Megbélyegzés nincsen” – hangsúlyozta.


Azt is kijelentette: nem tartja sérelmesnek, hogy egy évben egyszer be kell számolni a külföldi támogatásokról. “Ezt egy eltúlzott, látszólagos sérelemnek tartom a civil szervezetek részéről” – mondta.

Gulyás Gergely szerint a törvényjavaslat elleni szerdai demonstrációt támogató szervezetek között is legalább 15 olyan van, amelyet Soros György támogat, ami természetesen legális, de “ezt az adatot nem kell eltitkolni”. Kiemelte egyúttal: mindenki gyakorolhatja gyülekezési alapjogát alkotmányos keretek között.


A Fidesz frakcióvezető-helyettese közölte: a következő hónapokban az EU-ban ismét a legfontosabb kérdések között lesz a bevándorlás, és nem mindegy, hogy Magyarország ebben a küzdelemben milyen támogatottságot tudhat maga mögött. Hozzátette, a magyar társadalom nagy többsége bevándorláspolitikában a kormány mögött áll.

A képviselő kérdésre elmondta, a törvényjavaslat előkészítésében támaszkodtak az igazságügyi tárca munkájára.

Arra a felvetésre, hogy a Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek ügynökök-e, mint arról a kormánypártban sokan így nyilatkoznak, Gulyás Gergely azt felelte: nagy párt, sokféle vélemény.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.