2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Egyéb III.kerület

IPArozzsal nyitottak a Kobuciban

Új kézműves sörrel és Besh O Drom-koncerttel nyitott a Kobuci Kert. A tulajdonos, Kaszap Gábor és sógora, Vigh Dávid Uradalmi Sörmanufaktúrájának Intrója már tavaly nagy sikert aratott a vendégek körében, most az Iparozs debütált, de május második felére már jön a következő fajta!


A tavalyi szezonban az Uradalmi Sörmanufaktúra Intro nevű söre volt kapható a Kobuci Kertben.


– Az Intro egy ale típusú (felső erjesztésű), 5,7 százalék alkoholfokú sör. Stílusát tekintve APA, azaz American Pale Ale (amerikai élesztőtörzs és komlók felhasználásával készül). Zamatos ízvilágát és virágos illatát a hidegkomlózásnak köszönheti. Ez azt jelenti, hogy az erjesztést követően a sörbe jelentős mennyiségű komlót adagolnak. A komló virágos, citrusos illata és íze ezzel a technológiával tud a legjobban beleoldódni a sörbe – tudtuk meg Vigh Dávidtól. A háromgyermekes, Budatétényben élő családapa hozzátette, az idén az állandó szortiment egy új sörrel, az IPArozzsal bővült, de ezek mellett a Kobuci Kert kínálatában a múlt évhez hasonlóan a MONYO Sörfőzde Invisible Bikini nevű portere is kapható

A kétféle uradalmi sört: az intrót és a most debütált IPArozst Novák Gyöngyi csapolta Budafokról

– A kisüzemi sörválaszték május második felében az Uradalmi Sörmanufaktúra harmadik sörével gazdagodik! A Kobuci Kert folyamatosan bővíti kínálatát annak érdekében, hogy a kézműves sörök iránt tapasztalható növekvő fogyasztói igényt ki tudja szolgálni és hogy vendégei körében elterjessze a minőségi sörfogyasztást – fejtette ki Kaszap Gábor. Vigh Dávid, az új családi sörüket is ismertette, azzal, hogy az IPArozst elsősorban az IPA kategória kedvelőinek ajánlják és azoknak, akik szeretik a karakteres ízű és illatú, hidegkomlózott söröket.


Vigh Dávid, az Uradalmi Sörfőzde tulajdonosa

– Az IPArozs egy rozsmalátával főzött Indian Pale Ale (Rye IPA). A felhasznált rozsmaláta a sör opálos megjelenésén, barnába hajló színén túl annak fűszerességéért is felel. Illatának citrusosságát, fűszerességét az erjedés után hozzáadott hidegkomlónak köszönheti.

Passzolnak a kézműves sörök a Kobuci hangulatához (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek