EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,16 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Iszlamista szervezetek tagtoborzóit fogták el Szentpéterváron

Az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front iszlamista szervezetek hat, közép-ázsiai születésű feltételezett tagtoborzóját fogták el Szentpéterváron – közölte szerdán az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtóirodája.

Az SZK szerint nincs bizonyíték arra, hogy az őrizetbe vett személyek kapcsolatban álltak volna Akbarzson Dzalilovval, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn öngyilkos merényletet követett el a szentpétervári metróban. A merényletben 14-en életüket vesztették és csaknem félszázan megsebesültek.


Az orosz hatóságok arra a megállapításra jutottak, hogy a szerdán őrizetbe vett hat vendégmunkás 2005 novembere óta élt Oroszország “északi fővárosában”, és ott terrorvonatkozású bűncselekményekhez, egyebek közözött külföldön folytatott fegyveres harchoz keresett embereket. A gyanúsítottak lakhelyén házkutatást tartottak és egyebek között szélsőséges iszlamista irodalmat, valamint meg nem nevezett eszközöket és iratokat foglaltak le.

Az érintettek ellen terrorista tevékenység támogatása címén indult büntetőeljárás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.