EUR: 307,75 Ft
CHF: 281,58 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb Veszprém

Játékosan a fenntarthatóságról

Diák- és családi napot rendez a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. április 21–22-én a Veszprémvölgyben, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek és a családok a fenntarthatóság témakörével, valamint az elektromos buszokat is kipróbálhatják.

A Fenntarthatóság mindenKOR elnevezésű kétnapos rendezvényen, április 21–22-én interaktív formában mutatják be, miként lehet észszerűen és hatékonyan felhasználni a rendelkezésünkre álló forrásokat, illetve arra is rávilágítanak, hogy a fenntarthatóság témaköre nem csupán egy most divatos irányzat, már nagyszüleink életében is fontos volt a takarékoskodás – mondta a programot bemutató sajtótájékoztatón dr. Temesvári Balázs vezérigazgató.

Dr. Temesvári Balázs (fotó: Domján Attila)

A Kolostorok és kertek rendezvénytéren tartott programra számos játékos elképzeléssel készülnek a szervezők. Az óvodás és alsó tagozatos kisdiákok megmenthetik a Földet egy óriás társasjátékban, egyúttal a szelektív hulladékgyűjtést is megismerhetik; válaszolhatnak az ökomata furmányos kérdéseire, hulladékból előállított játékokkal játszhatnak és el is készíthetik azokat, komposztálhatnak, rovarhotelt építhetnek, naptávcsőben nézhetnek napkitöréseket, megnézhetik hogyan lesz a víz energiájából elektromosság, de a népi játszótéren karikát is hajthatnak vagy gólyalábakon járhatnak. A nagyobbak megismerkedhetnek a szennyvízben rejlő energiával, a régi korok fenntarthatósági trükkjeivel, a jövő energiafelhasználásával vagy mérhetik a Séd vízminőségét. Emellett lesz helyi termelők vására és bolhapiac is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.