EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Veszprém

Játékosan a fenntarthatóságról

Diák- és családi napot rendez a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. április 21–22-én a Veszprémvölgyben, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek és a családok a fenntarthatóság témakörével, valamint az elektromos buszokat is kipróbálhatják.

A Fenntarthatóság mindenKOR elnevezésű kétnapos rendezvényen, április 21–22-én interaktív formában mutatják be, miként lehet észszerűen és hatékonyan felhasználni a rendelkezésünkre álló forrásokat, illetve arra is rávilágítanak, hogy a fenntarthatóság témaköre nem csupán egy most divatos irányzat, már nagyszüleink életében is fontos volt a takarékoskodás – mondta a programot bemutató sajtótájékoztatón dr. Temesvári Balázs vezérigazgató.

Dr. Temesvári Balázs (fotó: Domján Attila)

A Kolostorok és kertek rendezvénytéren tartott programra számos játékos elképzeléssel készülnek a szervezők. Az óvodás és alsó tagozatos kisdiákok megmenthetik a Földet egy óriás társasjátékban, egyúttal a szelektív hulladékgyűjtést is megismerhetik; válaszolhatnak az ökomata furmányos kérdéseire, hulladékból előállított játékokkal játszhatnak és el is készíthetik azokat, komposztálhatnak, rovarhotelt építhetnek, naptávcsőben nézhetnek napkitöréseket, megnézhetik hogyan lesz a víz energiájából elektromosság, de a népi játszótéren karikát is hajthatnak vagy gólyalábakon járhatnak. A nagyobbak megismerkedhetnek a szennyvízben rejlő energiával, a régi korok fenntarthatósági trükkjeivel, a jövő energiafelhasználásával vagy mérhetik a Séd vízminőségét. Emellett lesz helyi termelők vására és bolhapiac is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.