EUR: 323,26 Ft
CHF: 276,19 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Belföld

25 milliós luxusdzsippel furikázik Botka László

“Helyreigazítás:
A “25 milliós luxusdzsippel furikázik Botka László” címmel megjelent cikkben azt a való tényt, hogy nem szerepel Botka László vagyonnyilatkozatában személygépkocsi, és azt a való tényt, hogy a cikkbeli gépjárművet használja a családja, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Botka László vagyonnyilatkozata hiányos, valótlan tartalmú lenne.”

Nem egy igazmondó bajnok Botka László. Nemrég még kategorikusan tagadta, hogy Szeged városa szerződéses kapcsolatban volt a Szeviéppel, most pedig egy olyan 25 milliós luxusdzsippel jár, amelyet kifelejtett a vagyonnyilatkozatából.


Botka László /Fotó:
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A sze­ge­diek nap mint nap lát­hat­ják a pol­gár­mes­ter csa­lád­ját a mé­reg­drága dzsip­pel fu­ri­kázni. Ha azon­ban a szegedi ön­kor­mány­zat hon­lap­ján meg­né­zik Bot­káék va­gyon­nyi­lat­ko­za­tát, nyo­mát sem ta­lál­ják benne – írja a Ripost.

Szegedi Ripost-olvasók küldték el a laphoz azokat a felvételeket, amelyeken Botka László és felesége rendszeresen egy 25 milliós, vadonatúj Grand Cherokee luxusautóval közlekedik. Kivéve persze, amikor a szegedi önkormányzat autója és sofőrje viszi a polgármestert. Egy ritka extrákkal felszerelt különleges kiadású Limited típusról van szó, amelyben a fűthető bőr kormánykeréktől az automatikus parkolásig sok minden megtalálható.


A nyolc irányba elektromosan állítható vezetőülés, hat irányba elektromosan állítható utasülés és a U-Connect okostelefonos szervizapplikáció már csak hab ezen a káprázatos luxustortán, Botka László tényleg nem aprózza el…

A lap utánanézett, a 25 milliós Cherokee nem szerepel Botka László vagyonnyilatkozatában, mondhatni, vakmerően kifelejtette belőle. A gépjárművekre vonatkozó oldalt teljesen üres hagyta az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Sőt még át is húzta egy tollal, jelezve, hogy semmije sincs. Szeged polgármestere nem először állít valótlant.

Botka László dzsipje
/Forrás: Ripost

Botka László korábban előbb a TV2 Tények hírműsorának, majd a Népszavának is tagadta, hogy a város szerződéses kapcsolatban lett volna a Szeviéppel.

A Szeviép 2005–2010 között jócskán kapott állami, illetve önkormányzati megrendeléseket. Korábban a Lokál is beszámolt róla, hogy a Szeviépet 2010-ben számolták fel. Végül 11 milliárdos adósságot hagyott maga után és 500 vállalkozónak tartozik. Volt, aki teljes féléves árbevételét bukta.

Az sem újdonság, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje – bár előszeretettel beszél a luxusadóról – nem veti meg a fényűzést, hiszen korábban zanzibári és Maldív-szigeteki álomnyaralásokon is részt vett családjával.

További cikkek:

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek