2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Matyóhímzést készít a börtönben Rezesová

A szlovák milliárdos család Magyarországon raboskodó sarja keményen dolgozik a börtön varrodájában, és már saját motívuma van.

Eva Rezesová lett az egyik legügyesebb kezű hímzőnő a Gyorskocsi utcai börtönben. A négy ember halálát okozó gázolásért elítélt szlovák milliomosnő jelenleg is a börtön varrodájában dolgozik. A Lokál megtudta, hogy már saját matyóhímzéses motívuma is van, amelyet csak ő készít a rácsok mögött, ennek az évek alatt specialistájává vált. Rabtársai nemegyszer viccelődnek vele, ha másfél év múlva valóban kiszabadul kedvezményekkel, hiánycikk lesz a boltokban, amit készít, ezért valakinek el kell, hogy árulja a titkát. Rezesová amolyan szlovák Paris Hiltonként vonult be a rácsok mögé, tökéletes sminkkel, drága ruhákban. Mostanra azonban más ember lett belőle.

Eva Varholiková Rezesová vádlottat bevezetik a tárgyalóterembe az ellene járművezetés ittas állapotban bűntette miatti büntetőper másodfokú tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken 2014. május 22-én /MTI Fotó: Bruzák Noémi

– Nagyon jó szívű lány, a csomagját mindenkivel megosztja, mindenkinek segít és nagyon jó humora van. Az, hogy tőlünk tanult volna meg magyarul, nagy szamárság. Talán folyékonyabban beszél, de ő perfekt volt már a bevonulásakor is – mondta el a Lokálnak az egyik rabtársa, aki nemrég szabadult. A hölgy azt is elárulta, hogy a magyar származású szlovák asszonynak több dicsérete is volt az elmúlt időszakban, amelyekért különböző kedvezményeket kapott, például többször láthatta két gyermekét is. Megkerestük az ügyvédjét, Novák Pétert, aki nem kívánt nyilatkozni ügyfelével kapcsolatban.

/Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

Mint ismeretes, Eva Rezesová 2012-ben balesetet okozott az M3-ason, ezért négy ember halálát okozó ittas vezetéssel vádolták meg. Rezesovát kilenc év börtönre ítélték és a bíróság nyolc évre eltiltotta a járművezetéstől. A büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Kiégett autó a baleset helyszínén, az M3-as autópálya a 44-es kilométerszelvénynél 2012. augusztus 21-én a Budapest felé tartó oldalon /Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pártszakadás szélére került a Jobbik

    Pártszakadás szélére került a Jobbik

    „Mi magunk” néven önálló platformot alakítottunk a Jobbikon belül – jelentette be tegnap Toroczkai László. Ásotthalom jobbikos polgármestere a pártszakadást sem zárta ki azok után, hogy Sneider Tamással szemben alulmaradt az elnökválasztó kongresszuson.

  • Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt – írta a Magyar Idők.