EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,69 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

Matyóhímzést készít a börtönben Rezesová

A szlovák milliárdos család Magyarországon raboskodó sarja keményen dolgozik a börtön varrodájában, és már saját motívuma van.

Eva Rezesová lett az egyik legügyesebb kezű hímzőnő a Gyorskocsi utcai börtönben. A négy ember halálát okozó gázolásért elítélt szlovák milliomosnő jelenleg is a börtön varrodájában dolgozik. A Lokál megtudta, hogy már saját matyóhímzéses motívuma is van, amelyet csak ő készít a rácsok mögött, ennek az évek alatt specialistájává vált. Rabtársai nemegyszer viccelődnek vele, ha másfél év múlva valóban kiszabadul kedvezményekkel, hiánycikk lesz a boltokban, amit készít, ezért valakinek el kell, hogy árulja a titkát. Rezesová amolyan szlovák Paris Hiltonként vonult be a rácsok mögé, tökéletes sminkkel, drága ruhákban. Mostanra azonban más ember lett belőle.

Eva Varholiková Rezesová vádlottat bevezetik a tárgyalóterembe az ellene járművezetés ittas állapotban bűntette miatti büntetőper másodfokú tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszéken 2014. május 22-én /MTI Fotó: Bruzák Noémi

– Nagyon jó szívű lány, a csomagját mindenkivel megosztja, mindenkinek segít és nagyon jó humora van. Az, hogy tőlünk tanult volna meg magyarul, nagy szamárság. Talán folyékonyabban beszél, de ő perfekt volt már a bevonulásakor is – mondta el a Lokálnak az egyik rabtársa, aki nemrég szabadult. A hölgy azt is elárulta, hogy a magyar származású szlovák asszonynak több dicsérete is volt az elmúlt időszakban, amelyekért különböző kedvezményeket kapott, például többször láthatta két gyermekét is. Megkerestük az ügyvédjét, Novák Pétert, aki nem kívánt nyilatkozni ügyfelével kapcsolatban.

/Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

Mint ismeretes, Eva Rezesová 2012-ben balesetet okozott az M3-ason, ezért négy ember halálát okozó ittas vezetéssel vádolták meg. Rezesovát kilenc év börtönre ítélték és a bíróság nyolc évre eltiltotta a járművezetéstől. A büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Kiégett autó a baleset helyszínén, az M3-as autópálya a 44-es kilométerszelvénynél 2012. augusztus 21-én a Budapest felé tartó oldalon /Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.